Tamagotchi devine aplicație, ca să-ți retrăiești copilăria pe telefon

Tamagotchi este una dintre jucăriile cele mai importante ale copilăriei noastre și se pare că va reveni în actualitate după o transformare în aplicație de mobil.

În timp ce copiii din ziua de azi se bucură de fidget spinner și kendama, acum 15 – 20 de ani entuziasmul micuților era derivat dintr-un gadget tip breloc intitulat Tamagotchi. Micuțul dispozitiv te invita să ai grijă de o creatură virtuală. Erai nevoit să o hrănești, să te joci cu ea, să o ajuți să doarmă și nu numai. În mare parte, era vorba de o experiență interactivă menită să simuleze modul în care ai crește un cățel sau o pisică. În cazuri extreme, personajul virtual risca să moară.

Tamagotchi este proprietatea intelectuală a celor de la Bandai Namco. Compania japoneză este foarte mândră de respectivul brand, așa încât a decis să celebreze două decenii de Tamagotchi în mai multe feluri. Anul acesta, la aniversarea a 20 de ani de la lansarea primului breloc interactiv, Bandai a început să comercializeze o ediție specială a produsului original. Versiunea actualizată folosește același ecran alb negru și oferă o experiență de gaming foarte similară cu cea din 1997.

În speranța că o nouă generați de utilizatori vor ajunge să îndrăgească ideea de Tamagotchi, Bandai Namco a anunțat în mod oficial lansarea jocului de mobil My Tamagotchi Forever. Noul titlu va fi disponibil pentru tablete și smartphone cu iOS sau Android. Jocul este color, 3D, iar acțiunea se petrece în orășeul surprinzător de colorat Tamatown. Trecând însă peste upgrade-urile estetice, la bază, ideea este tot să ai grijă de o creatură pentru a-i facilita creșterea. Un pic deranjant s-ar putea să fie faptul că vei avea parte de numeroase notificări de fiecare dată când micuțul tău are nevoie de atenție.

În orice caz, versiunea finală a jocului se pare că va fi lansată la începutul anului viitor. O versiune beta a titlului este disponibilă internauților din Canada.

19:39 27.11.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video