Oamenii de știință spun că e bine să te joci pe calculator la serviciu

Oamenii de știință spun că e bine să te joci pe calculator la serviciu

Nu este un secret faptul că slujbele noastre devin din ce în ce mai stresante, iar termenele limită pe care trebuie să le respecți sunt din ce în ce mai scurte. Te trezești deodată că ai nevoie de o pauză și nu știi cu ce să îți umpli puținul timp liber. Ei bine, oamenii de știință au ajuns la concluzia că jocurile pe calculator sunt o metodă excelentă împotriva stresului de la birou.

Într-un sondaj alcătuit de Ascoiația Psihologilor Americani, serviciul este cea mai comună cauză a stresului în rândul adulților. Având în vedere că stresul este strâns legat de deciziile impulsive, productivitatea mică și șanse mult mai mari de a greși, angajatorii ar trebui să fie destul de interesați de acest aspect din viața de zi cu zi a angajaților lor.

Pentru a afla cu exactitate ce metodă de relaxare este cea mai potrivită, oamenii de știină au luat un eșantion de 66 de oameni pe care i-au supus la munca obișnuită de birou, timp de mai multe ore. Apoi, le-au dat o pauză și o alegere. Trebuiau să stabilească cum vor să-și petreacă minutele libere. Opțiunile au fost trei: să se odihnească singuri într-o cameră, izolați de telefoane și de calculatoare, să participe la un program de relaxare coordonat de un profesionist sau să se joace timp de câteva minute un joc numit ”Sushi Cat”.

Participanții care au ales să stea singuri și să se relaxeze au înregistrat mici semne de îmbunătățire în starea lor. Cei care au participat la programul de relaxare au spus că efectele negative resimțite s-au diminuat. Însă doar cei care s-au jucat au declarat că se simt cu adevărat mai bine. Cercetătorii au spus, în urma experimentului, că fiecare angajat ar trebui să-și ia o pauză de câteva minute la intervale regulate și să practice o activitate plăcută, care să-l atragă, de genul unui joc pe telefon sau pe calculator, notează Mic.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: