Premieră pentru București: cofondatorul Apple vine în Capitală

Premieră pentru București: cofondatorul Apple vine în Capitală

Steve Wozniak, unul dintre cele mai importante nume când vine vorba de Apple, sosește la București pentru a participa la o conferință specială.

Steve Wozniak, alături de Steve Jobs, a creat din nimic compania Apple și a dat lumii un calculator personal pe care să îl poată folosi fără probleme. La aproape patru decenii de la acel moment, Wozniak ajunge la București. El este unul dintre vorbitorii care iau parte la Conferința Globală IAA. Aceasta are loc în capitală în perioada 24 – 25 octombrie, iar Wozniak va fi prezent pe scenă în cea de-a doua zi a conferințe.

Tema conferinței de acum este ”Creativity can Change the World” și mai bine de 20 de vorbitori renumiți se vor reuni aici, unele intre numele mari find Yasuharu Sasaki (ECD Dentsu), James Murphy (director și fondator Adam & Eve UK) sau Vineet Gupta (CEO DDB Mudra Group). Steve Wozniak va purta un dialog cu Tom Standage, deputy editor și digital strategist la ”The Economist”. Cei doi vor discuta despre diverse subiecte legate de tehnologie, comunicare și inovație.

Biletele pentru conferință încă pot fi cumpărate de aici.

Steve Wozniak este unul dintre cele mai reprezentative nume la care te poți gândi când spui Apple. Acum ceva mai bine de 40 de ani, acesta a creat calculatorul care l-a făcut faimos, lucrând singur la hardware, la plăcile cu circuite integrate și la sistemul de operare pentru ceea ce urma să devină Apple I. În 1976, alături de Steve Jobs, Wozniak a fondat Apple Computer, acesta devenind vicepreședinte al companiei. A lucrat și la Apple II, primul computer personal care putea afișa culori.

Wozniak a părăsit Apple în 1985, dar rămâne în continuare un angajat al companiei, primind un salariu de aproximativ 120.000 de dolari pe an. În plus, acesta are și acțiuni în cadrul companiei.

Citește și: