16 oct. 2017 | 13:05

Cum și-a salvat un Apple Watch posesorul de la moarte

ACTUALITATE
Cum și-a salvat un Apple Watch posesorul de la moarte

O notificare de pe Apple Watch a reușit să-și salveze posesorul de la moarte, acesta mergând la spital după ce a fost informat de o problemă gravă de sănătate.

James Green, din Brooklyn New York, a transmis recent un mesaj pe Twitter în care spunea că ”nu mi-aș fi imaginat că un mini-calculator de pus la încheietură ar putea să-mi salveze viața”. Acesta a văzut că smartwatch-ul îi indică o creștere a pulsului, care s-a dovedit a fi un embolism pulmonar.

Tânărul de 28 de ani spune că îi datorează viața aplicației HeartWatch, creată pentru a monitoriza constant ritmul cardiac al unei persoane de-a lungul zilei și pentru a trimite notificări când acesta trece de un anumit prag minim sau maxim.

Acesta spune că doctorul său s-a bucurat că l-a apelat, transmițându-i că situația ar fi fost fatală dacă ar mai fi așteptat. Green susține că urmărește constant datele din aplicație, afirmând că a dorit să aibă informații despre inimă deoarece a mai avut un embolism pulmonar și în trecut.

Reamintindu-și de momentul în care și-a dat seama că are o problemă, acesta spune că a primit o alertă de la ceas, care îi spunea că ritmul cardiac este peste nivelul obișnuit în repaus, de 54 de bătăi pe minut, chiar dacă acesta doar stătea la birou.

”Asta, dar și alte simptome ep care le aveam mi-au fost de ajuns să-mi dau seama că nu am un atac de panică și că se întâmplă ceva mai grav”, spune James.

Creatorul aplicației, David Walsh, spune că este măgulit de faptul că a jucat un rol în situația asta și că rezultatul a fost unul miraculos. Walsh a decis să creeze aplicația în 2015, după ce tatăl său a murit la 56 de ani, din cauza unei probleme cardiace care a apărut subit.