09 ian. 2017 | 11:45

Standardul 5G va revoluționa întreaga societate

ACTUALITATE
Standardul 5G va revoluționa întreaga societate

Conexiunile de tip 5G se apropie, încet, dar sigur, iar cei de la Qualcomm sunt de părere că noul standard va schimba mai mult decât sfera tehnologică.

În cadrul CES 2017, ce de la Qualcomm au discutat despre 5G, afirmând că societatea se va schimba într-un mod radical, la fel cum s-a întâmplat când electricitatea a devenit disponibilă pentru mase.

Stephen Mollenkpf, CEO-ul Qualcomm, arată că 5G nu este doar ”ceea ce urmează” după 3G și 4G. Acesta consideră că noua generație de conectivitate a dispozitivelor nu este doar pentru streaming 4K de seriale de pe Netflix.

Dacă 3G a fost pentru imagini, iar 4G este pentru video, atunci 5G va aduce toate aspectele laolaltă, integrând live-streaming de realitate virtuală, mașini autonome ce răspund în timp real la condițiile de drum, dar și orașe conectate unde casele și stâlpii de iluminat vor comunica.

”5G va fi un nou tip de rețea ce va fi compatibilă cu o multitudine de dispozitive, la scară nemaivăzută”, arată Mollenkopf, citat de cnet.com, adăugând că ”noul standard va avea un impact similar cu introducerea electricității sau a automobilului, influențând economii și societăți”.

5G va fi atât de rapid, încât un film 4K va putea fi descărcat în aproximativ 18 secunde, iar latența, va ajunge la doar 1ms, astfel că realitatea virtuală și mașinile autonome vor putea deveni o parte din viața de zi cu zi.

Declarațiile vin pe fondul lansării noului procesor Qualcomm Snapdragon 835, care deschide o nouă sferă de progrese. Live streaming-ul de conținut VR se va transforma într-o experiență cu adevărat imersivă, în timp ce Internetul Tuturor Lucrurilor va deveni un loc în care toate dispozitivele digitale vor putea comunica între ele, fără cabluri sau ghiduri de configurare.