Ce noutăți aduce procesorul Snapdragon 835

Ce noutăți aduce procesorul Snapdragon 835

Procesorul de top al celor de la Qualcomm, modelul Snapdragon 835, vine cu îmbunătățiri semnificative de performanță.

Încă din noiembrie, Qualcomm a dat detalii despre noul procesor, anunțând că va fi primul SoC ce va folosi un nod de 10nm pentru construcție. Mulțumită evenimentului CES, avem parte de mult mai mult detalii cu privire la procesorul care definește anul 2017.

Noul Snapdragon 835 are o arhitectură de tip octa-core, unde patru nuclee sunt Kryo 280, ce rulează la 2,45GHz, iar alte patru nuclee fac economie de energie, rulând la 1,9GHz. În 80% din timp, procesorul va funcționa în acest mod eficient, capacitatea maximă fiind disponibilă în cazuri precum utilizarea realității virtuale.

Noul procesor beneficiază de placa video Adreno 540, ce oferă suport pentru DirectX12, Vulkan, OpenCL 2.0 și OpenGL ES 3.2, arată androidcentral.com.

Procesorul Qualcomm Snapdragon 835 este primul care vine cu Quick Charge 4.0, tehnologia fiind cu 20% mai rapidă și cu 30% mai eficientă decât varianta 3.0.

Pe partea foto-video, procesorul poate lucra cu o cameră de 32MP, sau cu două camere de câte 16MP, având autofocus hibrid, înregistrare video HDR, zoom optic și stabilizare mai bună. Captura la rezoluții 4K se face la 30fps, iar redarea de videoclipuri la o asemenea rezoluție poate fi făcută și la 60fps.

O altă noutate importantă a procesorului o reprezintă integrarea tehnologiei Bluetooth 5. Aceasta oferă de două ori lățimea de bandă a variantei anterioare, dar promite și o rază de acțiune de patru ori mai mare. Modemul X16 LTE instalat în procesor oferă posibilitatea unor viteze de download de până la 1 gigabit pe secundă. De asemenea, modulul de Wi-Fi multi-gigabit este mult mai puternic, dar consumă cu până la 60% mai puțină energie electrică.

Per total, noul procesor de la Qualcomm reprezintă un salt uriaș pentru companie, în 2017, iar primele dispozitive ce se bazează pe acesta vor fi disponibile în prima jumătate a anului.

Citește și: