Sony vrea să te plimbe într-un minibus autonom fără geamuri

Sony vrea să te plimbe într-un minibus autonom fără geamuri

Sony are planuri interesante, iar unul dintre acestea este un minibus paralelipipedic fără ferestre, care să te conducă unde vrei.

Sony SC-1 este autovehiculul despre care vorbim, iar scopul principal al acestuia este să-ți ofere o experiență cât mai distractivă până la destinație. Probabil cel mai ciudat aspect legat de Sony SC-1 este că nu are geamuri.

În loc de acestea, mașina se folosește de senzori de rezoluție înaltă care să-ți ofere imagini din exterior pe ecrane. Conform companiei, senzorii sunt suficient de puternici încât ai putea conduce mașina pe timp de noapte, fără faruri.

Automobilul poate fi condus de un șofer, dar poate fi folosit și în mod autonom, pentru ca toată lumea să devină pasager și să se distreze până la destinație. SC-1 vine cu conectivitate 5G, cu un sistem LIDAR, cu senzori ultrasonici, dar și cu alte tehnologii care permit folosirea mașinii în mod autonom. Conform unei traduceri a documentelor originale, mașina ar putea chiar să afișeze reclame oamenilor pe lângă care aceasta trece.

Conform informațiilor disponibile în prezent, automobilul SC-1 vine cu tehnologii de realitate mixtă, cu ajutorul cărora pot fi suprapuse imagini generate pe computer peste cele surprinse din exterior. Sony susține că astfel, toată lumea se poate bucura de drum, însă nu știm exact ce vrea să însemne asta.

Conceptul de minibus de la Sony este destul de interesant, însă nu sunt șanse să vedem un asemenea autovehicul pe drumuri publice prea curând. Momentan, acesta este expus la Okinawa Science and Technology Graduate University.

Citește și:
Etichete: