13 sept. 2017 | 20:02

Sony RX10 IV este un hibrid cu superzoom fără lentile interschimbabile

ACTUALITATE
Sony RX10 IV este un hibrid cu superzoom fără lentile interschimbabile

Cei care vor să se bucure de o experiență de fotografiere fără bătăi de cap sau compromisuri de calitate, se pot orienta către noul Sony RX10 IV.

Cei de la Sony nu sunt pe lista priorităților unui număr important de fotografi când vine vorba de DSLR-uri. În schimb, pe partea de mirrorless, compacte și hibride cu superzoom, au în portofoliu unele dintre cele mai bune opțiuni. În plus, acestea sunt actualizate des. Au specificații de top și sunt încărcate cu tehnologii avansate.

Cea mai nouă creație a japonezilor este intitulată Sony RX10 IV și poate fi văzută în toată splendoarea sa în imaginea de mai sus. Aceasta nu suportă lentile interschimbabile, dar având în vedere performanța obiectivului fix, este puțin probabil să-ți dorești mai mult. De pe linia de fabricație, fiecare RX10 IV iese cu un obiectiv 24-600 f/2.4-4. Practic, nici un scenariu nu este prea complex pentru această jucărie.

Acest aparat foto digital din categoria superzoom poate imortaliza 24 de cadre pe secundă la rezoluția nativă, față de 14 FPS-uri în versiunea anterioară. Puterea de procesare suplimentară este dată de procesorul BionZ X asistat de senzorul de un inci din RX-100 V. Rezoluția nativă a senzorului Exmor RS CMOS de tip stacked este de 20.1 megapixeli. Pentru a stoca imaginile imortalizate fără emoția unor carduri SD lente, senzorul include un cip de memorie DRAM.

Partea cea mai spectaculoasă a noii camere este dată de viteza de autofocus. Mecanismul din spate este împrumutat din camerele de top ale companiei și este adus pentru prima oară într-un CyberShot. Are nevoie doar de 0,03 secunde pentru autofocus, iar memoria tampon este suficientă pentru 249 de cadre sau 10 secunde cu 24 de cadre pe secundă la 20 de megapixeli. Sony RX10 IV este suprinzător de silențios, datorită unui nou mecanism de declanșare.

Pentru că nu putea fi neglijată partea de captură video în 2017, aparatul este capabil de imortalizarea unor clipuri 4K, dar dacă faci un compromis de rezoluție până la 912 x 308 pixeli, poate sări până la 960 de cadre pe secundă. Plaja ISO este de la 100 până la 25.600.

Problema majoră cu Sony RX10 IV este dată de preț. Gadgetul costă 1700 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele