Camera de acțiune Sony RX0 e, poate, singura alternativă la GoPro

Camera de acțiune Sony RX0 e, poate, singura alternativă la GoPro

Sony are o oarecare experiență și longevitate pe piața camerelor de acțiune, dar acum schimbă designul și trece la RX0, prezentată la IFA 2017

Piața camerelor de acțiune e dominată ca nume și vânzări de GoPro, dar compania aceasta are probleme destul de serioase din cauza producătorilor mici, din China, care livrează produse similare, la calitate mai proastă, dar prețuri mai bune.

Acum, Sony RX0 vine ca o alternativă de la o companie de renume în domeniul foto-video. Aceasta are fix ce te-ai aștepta de la o cameră de acțiune: design simplu, pătrățos, construcție solidă, rezistență la apă și praf, și o mulțime de accesorii cu care s-o transformi în ceva și mai bun.

Pe partea de captură foto-video, RX0 dispune de un senzor de imagine Exmor RSTM CMOS de un inci, cu 15 megapixeli, un obiectiv fix wide Zeiss Tessar T de 24mm cu f/4 și rezistă la scufundări de până la 10 metri adâncime și poate încasa căderi de la 2 metri, ba chiar și aplicarea unei unei presiuni de până la 200 kilograme forță.

Sony aduce de pe telefoanele sale și funcționalitatea super slow motion, cu 960 fps, dar poți filma și clasic full HD la 60 de cadre pe secundă. De asemenea, dispune de filmare 4K, dar doar cu echipament terț. Altfel spus, Sony a creat un produs care să fie augmentat de tot felul de accesorii, de la parasolar la carcase și microfoane, pentru a concura direct cu GoPro pe-o piață pe care seria precedentă nu s-a remarcat mai deloc, cel puțin în România sau Europa.

Citește și: