Sony concepe un proiector care transformă orice suprafață într-un ecran interactiv

Sony își centrează atenția și asupra interacțiunii umane și creativității, nu doar asupra ecranelor mari și a procesoarelor rapide.

Cu acest scop în minte, compania dezvoltă un proiector care, prin intermediul luminii, poate transforma orice suprafață într-un ecran cu care poți interacționa. Practic, Sony a îmbinat expertiza pe care o are în proiecția display-ului cu o interfață unică cu care utilizatorul poate interacționa prin folosirea mâinilor, dar care, pe baza unei tehnologii de realitate augmentată, poate modifica obiectele reale în versiuni alternative ale lor, conform The Verge.

Imaginați-vă că ați putea să transformați o suprafață din lemn într-un pian care poate răspunde comenzilor voastre. Acestea sunt caracteristicile celor două prototipuri înaintate de Sony. Unul dintre ele este un proiector pe care compania l-a lansat în 2016 la SXSW. Acesta este poziționat pe o masă sau pe orice altă suprafață netedă și o poate transforma într-un ecran interactiv, care poate detecta mișcările mânii și ale obiectelor cu ajutorul unor senzori 3D. Astfel, dispozitivul își dă seama când un obiect este plasat pe suprafață, când mâna ta atinge unul dintre obiecte și așa mai departe.

Cel de-al doilea proiector creat este lansat în 2017 și este un dispozitiv total diferit, dar care are la bază aceeași tehnologie ca modelul descris anterior. Singura diferență este suprafața pe care acesta poate fi așezat. Această versiune se atașează în vârful unei suprafețe înclinate și are puterea de a transforma orice masă într-un instrument muzical. Proiectorul lansează lumina asupra unei suprafețe, iar senzorii de care dispune urmăresc mișcările mâinii tale și îți permit să produci sunete.

Ambele proiectoare operează pe baza unei versiuni modificate de Android, lucru care îi permite software-ului celor de la Sony să accepte metodele tradiționale de detectare a atingerii, chiar și în lipsa unui ecran.

Este destul de dificil de înțeles ce pot face cele două tehnologii, fără a le vedea în acțiune. Sony ne prezintă două concepte care ne permit să ne închipuim cum va arăta viitorul interactivității -proiectarea luminii pe orice suprafață o va transforma pe aceasta într-un ecran cu care poți interacționa cu ușurință.

Citește și: