iPhone 8 ar propune o funcție de recunoaștere facială și posibilitatea selfie-urilor 3D

iPhone 8 ar propune o funcție de recunoaștere facială și posibilitatea selfie-urilor 3D

Toate semnele par să sugereze că Apple se își adună toate resursele pentru a integra o funcție inovativă pentru recunoaștere facială în noul iPhone 8.

Se zvonește că această funcție de detectare a feței va fi posibilă mulțumită modulelor software și hardware specifice. Deși rămâne destul de neclar cum va integra Apple această tehnologie în viitoarele dispozitive iPhone 8, sursele susțin că aparatul pentru recunoaștere facială se va baza pe o combinație între modulele camerei, senzori și tehnicile de imagistică. Acestea împreună vor putea analiza și identifica fețe și imagini, conform thenextweb.com.

Ceea ce face tehnologia este să despartă fotografiile în părți mai mici, lucru care îi va permite camerei să proceseze și să localizeze mai rapid prezența unei fețe umane. De asemenea, patentul ne sugerează că această funcție va fi cel mai probabil disponibilă atât pentru realizarea fotografiilor, cât și a clipurilor video. Însă ea nu este fără de eroare. În momentul în care în imagine sunt prezente mai multe figuri (amplasate în diferite locații și la diferite adâncimi), acesta ar putea identifica în mod eronat fețele din imagine.

Aceste știri vin în urma rapoartelor care speculau că Apple va face eforturi de integrare a realității augmentate în smartphone-urile pe care le propune, introducând o cameră 3D pentru selfie-uri.

Ceea ce adaugă credibilitate acestor zvonuri sunt acele afirmații care susțin că funcția va avea la bază module infraroșu concepute de producătorul senzorului 3D, și anume de compania israeliană PrimeSense. Modulele în discuție ar putea fi capabile să proiecteze modele de radiații optice asupra unei priveliști, lucru care le-ar permite să împartă imaginea în mai multe hărți, de profunzimi diferite.

Dacă lucrurile vor sta așa cum se preconizează, tehnologia de la baza camerei va trece acest model premium de iPhone în spectrul de smartphone-uri foarte costisitoare, care ar putea trece de prețul de achiziție de 1000$.

Aceste informații sunt pure speculații în acest moment și, cel mai probabil, va trebui să așteptăm încă câțiva ani până în momentul în care vom vedea această tehnologie în acțiune.

Citește și: