06 nov. 2015 | 10:35

Sony mai are încredere în DSLR-urile ieftine, iar noul A68 este dovada

ACTUALITATE
Sony mai are încredere în DSLR-urile ieftine, iar noul A68 este dovada

Deși vedem din ce în ce mai puține DSLR-uri noi de la jucătorii importanți din industria foto, Sony încearcă să ne atragă cu nou Alpha A68.

Cei mai mulți dintre noi s-au obișnuit să facă poze cu telefonul. Din acest motiv, și camerele pe care le găsiți pe smartphone-uri au devenit din ce în ce mai performante. În același timp însă, nici un telefon nu poate să facă poze încarcate cu același volum de detalii precum un DSLR, din prisma dimensiunii fizice a senzorului și a diafragmei. Profunzimea câmpului surprins într-un cadru este, de asemenea, semnificativ mai impresionană dacă folosiți un aparat foto cu lentile interschimbabile.

Interesant este însă că, până și un DSLR relativ ieftin încorporează toate beneficiile descrise mai sus. Pornind de la această premisă, cei de la Sony tocmai și-au anunțat noua creație entry-level din acest segment de piață. Aceasta este perfectă pentru cei care au transformat arta fotografică într-un hobby, dar nu au un buget suficient de generos pentru a investi în el.

Noul aparat poartă numele de Sony Alpha A68, iar specificațiile sunt cu mult peste ceea ce vedea în urmă cu câțiva ani într-un aparat atât de ieftin. Acesta va fi construit în jurul unui senzor APS-C de 24 de megapixeli. Pentru preview va folosi un viefinder hybrid electronic de tip OLED ce va include 100% din informațiile incluse într-un cadru cu o precizie foarte fidelă când vine vorba de reproducerea culorilor ce urmează să fie imortalizate într-o fotografie.

Funcția revoluționară cu care japonezii se mândresc cel mai mult în cazul A68 poartă numele 4D Focus. Aceasta se traduce printr-un sistem avansat de auto focus bazat pe 79 de puncte ce reușește să identifice cu precizie conținutul scenei din fața camerei într-un timp foarte scurt. Poate captura până la 8 cadre clare full res într-o secundă, are o plajă ISO de la 100 la 25.600 și poate filma clipuri Full HD 1080p. Display-ul de TFT LCD de 2,7 inci se poate înclina până la 135 de grade și se poate duce în jos până la 55 de grade.

Sony Alpha A68 funcționează cu toate lentilele din clasa Sony A și va avea un preț de 600 de euro doar pentru body sau 700 de euro sub formă de kit alături de un obiectiv 18-55 cu F3.5 – 5.6 începând cu luna martie a anului viitor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele