Noul Snapdragon 450 va face minuni pentru telefoanele ieftine lansate în curând

Noul Snapdragon 450 va face minuni pentru telefoanele ieftine lansate în curând

Qualcomm, cel mai important producător de procesoare pentru mobile se adresează tuturor creatorilor de smartphone-uri, iar Snapdragon 450 e ideal pentru telefoane ieftine.

Într-o perioadă în care tinde să devină imposibil să mai găsești un telefon prost pe piață, cei de la Qualcomm au anunțat noul Snapdragon 450. Noul tip de SoC nu este neapărat revoluționar tehnologic, dar are abilitatea de a aduce în telefoane ieftine specificații tehnice și particularități pe care în trecut le vedeai doar în terminale de top. Acesta este urmașul SoC-ului Snapdragon 435 și ar trebui să devină omniprezent în cele mai ieftine smartphone-uri lansate de acum înainte.

Printre cele mai importante schimbări tehnologice introduse în noul Snapdragon 450 se numără suportul pentru interacțiunea cu două camere de 13 megapixeli sau una singură de 21 megapixeli cu autofocus hibrid. Deși este puțin probabil să vedem prea curând telefoane accesibile cu doi senzori foto de calitate pe spate, important este că noul SoC nu va întâmpina dificultăți în a procesa fluxurile de date suplimentare. Pe partea de video, va putea procesa fluxuri video Full HD 1080p la 60 de cadre pe secundă.

Datorită faptul că va folosi un proces de fabricație pe 14 nanometri FinFET, acest nou procesor de la Qualcomm va fi capabil să livreze îmbunătățiri semnificative atât pe partea de performanță, cât și din punctul de vedere al consumului energetic și al ratelor de trafic de date obținute prin LTE.

Comparativ cu bătrânul SoC pe care îl înlocuiește, Snapdragon 435 este mai rapid cu aproximativ 25%. Diferența a fost calculată atât în teste de performanță brută, cât și din perspectiva puterii de procesare pe partea grafică. Consumul de energie pe parcursul sesiunilor de gaming a fost micșorat cu aproximativ 30%, pe autonomia specificată în condiții de utilizare normală a crescut cu aproximativ 4 ore. Nu lipsește suportul pentru tehnologia de încăcarcare rapidă Quick Charge 3.0.

Primele telefoane cu un Snapdragon 450 vor ajunge pe piață în trimestrul trei al acestui an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: