Google Voice devine mult mai util și mai apropiat de Messenger

Google Voice devine mult mai util și mai apropiat de Messenger

Google Voice s-a aflat într-un con de umbră în ultimii ani, dar se pare că a revenit în actualitate printr-un set de schimbări importante de funcționalitate și interfață.

Cei mai mulți dintre noi se gândesc la Skype sau Facetime în momentul în care caută un client de videochat și la Messenger sau WhatsApp pentru mesaje text. În teorie, cei de la Google au avut din totdeauna câteva soluții decente pentru interacțiunea cu prietenii, dar acestea din urmă au fost neglijate de gigantul din Mountain View, iar utilizatorii nu le-au dedicat foarte multă atenție.

În urmă cu câteva săptămâni, Google a anunțat printr-un comunicat oficial că lucrează intens la reinventarea Google Voice. Dacă sunteți fani ai serviciului și așteptați de mult timp respectiva actualizare, veți fi bucuroși să aflați că aceasta este disponibilă în mod oficial și include câte ceva pentru fiecare. Atât aplicațiile de mobil, cât și interfața web a serviciului au beneficiat de un redesign. Funcțiile noi au fost integrate în așa fel încât să fie ușor de folosit și de înțeles.

Ideea de bază este că nu veți avea nevoie de un manual pentru a profita de noutățile din Google Voice. ,,Primul lucru pe care îl veți sesiza când veți folosi noul Google Voice este că aplicația este mai curată, are un design mai intuitiv ce include toate elementele organizate.” Inbox-ul are acum tab-uri separate pentru mesaje text, apeluri și mesaje vocale. Conversațiile desfășurate pe parcursul mai multor săptămâni cu o sigură persoană sunt grupate pe discuții sau thread-uri pentru a fi mai ușor de urmărit pe termen lung.

Partea de mesaje text cu una sau mai multe persoane a beneficiat de un upgrade, iar acum este inclus suportul pentru MMS-uri și redactarea de răspunsuri din notificare. Vorbitori de spaniolă se vor bucura de posibilitatea transcrierii în format text a mesajelor vocale.

Acest set de actualizări a fost însoțit de promisiunea că vom vedea mult mai des versiuni noi de Google Voice, ca o dovadă a faptului că serviciul este important pentru companie.

google voice

Citește și: