Sennheiser Ambeo te ajută să înregistrezi sunete 3D cu telefonul

Sennheiser Ambeo te ajută să înregistrezi sunete 3D cu telefonul

Fără prea multe surle și trămbițe, Sennheiser a dezvăluit un gadget revoluționar la IFA 2017 sub forma unei perechi de căști intitulate Sennheiser Ambeo.

Având în vedere multitudinea de lansări de la IFA, multe dintre gadgeturile prezentate în cadrul celui mai mare târg de tehnologie nu au reușit să facă valuri în presă. Printre ele s-a numărat și o pereche de căști aparent nevinovate cu numele Sennheiser Ambeo. Acestea se pliază după ureche și sunt promovate cu un superlativ absolut – ”primele căști mobile pentru înregistrare 3D intuitivă din lume”. Deși conceptul pare destul de abstract, produsul este minunat.

Practic, acest gadget are un scop simplu. Își propune să înregistreze experiențe audio prin care treci pentru ca tu să le poți experimenta din nou, în orice moment, exact ca prima oară. Pentru a-și atinge scopul , Senneheiser Ambeo înregistrează sunet 3D binaural printr-o serie de microfoane integrate. Deoarece procesul în sine este unul destul de complex, are nevoie de un pic energie electrică ce este preluată din portul Lightning al unui iPhone sau iPad.

În viitor, va exista și o variantă pentru Android cu port USB-C, dar momentan nu a fost menționată o dată de lansare pentru ea.

Pe firul căștilor, există un slider inteligent ce-ți permite să ajustezi volumul prin mișcări simple. În același timp, te ajută să activezi sau să dezactivezi anularea activă a zgomotului de fond (Active Noise Cancelling).

Ca principiu de funcționare, căștile in-ear au pe exterior patru microfoane. Acestea înregistrează sunetul ambiant cu o precizie surprinzătoare. Ulterior, experiența audio imortalizată este redată în format 3D în aceleași căști. Întregul mecanism este atât de bine finisat, încât îți poți da seama cu o precizie foarte mare din ce zonă a camerei a provenit un sunet atunci când asculți înregistrarea.

Momentan nu se știe care va fi prețul de achiziție pentru Sennheiser Ambeo sau în ce manieră vor fi promovate, dar rețeta este cu siguranță interesantă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: