Selfie-urile ar putea deveni metodă de acces în avioane

Selfie-urile ar putea deveni metodă de acces în avioane

Selfie-urile ar putea deveni, în viitor, metoda prin care vei avea acces la bordul aeronavelor, înlocuind metodele clasice.

Un astfel de sistem care elimină nevoia de documente și de alte sarcini va fi testat de către o companie de zbor americană. Astfel, cei de la JetBlue vor să testeze acest sistem în parteneriat cu US Customs and Border Protection (CBP), începând cu luna iunie. Testele vor avea loc la Logan International Airport, din Boston.

Noul sistem se folosește de elemente biometrice, mai specific recunoașterea facială, pentru a vedea dacă cel din fotografia de pe pașaport ești chiar tu. Compania aeriană este prima care folosește un astfel de sistem, iar pasagerii trebuie doar să aleagă să folosească acest sistem. Momentan, testul este unul restrâns, iar compania nu a specificat dacă are planuri de a-l extinde.

Procesul este destul de simplu: ca pasager, te așezi în fața unei camere foto, iar fotografia făcută acolo este comparată cu fotografia din pașaport, stocată și în baza de date a CBP. Dacă ai undă vedre la comparație, ești notificat printr-un mesaj afișat pe un ecran de lângă camera foto că te poți îmbarca în avion. Angajați ai companiei vor fi în preajma acestui sistem pentru a oferi asistență, dacă este cazul.

”Sperăm că putem oferi o experiență mai bună în cadrul aeroporturilor, mai ales când vine vorba de îmbarcare”, spune Joanna Geraghty, vice-președinte în cadrul JetBlue. Aceasta nu este prima încercare a companiei de a îmbunătăți experiențele pasagerilor, scrie digitaltrends.com. În New York, aceștia au introdus un sistem de self-check-in și de transfer de bagaje pentru a reduce timpii de așteptare la coadă. Sistemul pare să fi fost unul de succes, deoarece a fost extins și la alte aeroporturi.

Și alte companii tatonează terenul în domeniul biometricii, pentru a îmbunătăți experiența de zbor, astfel că în viitor asemenea metode ar putea deveni răspândite și adoptate la scară largă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: