Una dintre lunile lui Saturn ar putea adăposti o colonie

Una dintre lunile lui Saturn ar putea adăposti o colonie

Atunci când ne gândim la potențialele planete pe care vom putea adăposti în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat o colonie umană, Marte este primul exemplu care ne vine în minte. Însă unii cercetători au îndrăznit să privească și mai departe de Planeta Roșie pentru a găsi un astru viabil pentru un eventual așezământ uman. 

Un studiu publicat într-una dintre cele mai reputate reviste științifice propune o eventuală colonie umană pe Titan, una dintre cele mai mari luni ale lui Saturn. Numărul de locuitori pe care i-ar putea susține trece de 300 de milioane, și putem vorbi aici de un așezământ de mărimea Statelor Unite ale Americii. Titan aduce la un oarecare nivel cu Pământul, prin prisma faptului că are o atmosferă densă, care poate proteja de radiațile cosmice.

În respectiva lucrare, oamenii de știință identifică și anumite surse de energie electrică care ar putea susține o eventuală colonie umană. Printre acestea se numără surse nucleare, chimice, de hidroenergie, eoliene, chiar și solare. De notat este și faptul că luna lui Saturn, Titan, are pe suprafața sa o abundență de lacuri și râuri de metan. Chiar dacă valurile lor sunt extrem de mici, cam de un centimetru înălțime, acestea pot fi totuși utilizate pentru a crea energie.

În ceea ce privește puterea vântului, eventualele centrale eoliene vor trebui să fie construite la altitudini foarte mari. La o înălțime de 40 de kilometri deasupra solului, vântul bate cu aproximativ 20 de metri pe secundă. Asta înseamnă că sute de megawați de energie pot fi produși în fiecare zi. Ultima, dar nu cea din urmă, puterea solară care ar putea fi folosită ridică multe semne de întrebare. Titan este de zece ori mai departe de Soare decât Pământul, iar razele acestuia abia atig suprafața satelitului natural. Pentru a putea fi o opțiune viabilă de sursă de energie, cam zece procente din suprafața lui Titan ar trebui să fie acoperite cu panouri fotovoltaice, notează IFLScience.com.

Citește și:
Etichete: