Sângele artificial poate fi produs în masă de acum înainte

Sângele artificial poate fi produs în masă de acum înainte

Doctorii sunt tot mai aproape de posibilitatea de a produce sânge artificial, iar acest lucru va suplimenta cu succes stocurile de sânge și așa puține ale spitalelor, mai ales atunci când avem în vedere grupele rare.

Deși specialiștii au găsit, de ceva vreme, rețeta pentru a crea celule roșii (sau eritrocite) în laborator, tehnica pe care o folosesc în prezent necesită doar un număr mic de celule. Planul curent le permite să producă cu succes un număr nelimitat de celule roșii. Trucul este de a crea eritrocite imortalizate într-un stadiu prematur, iar acest lucru face producția în masă o posibilitate, conform Engadget.

Cea mai mare provocare pe care o întâmpină doctorii este de a traduce tehnica pe care au creat-o și pe care o folosesc pentru a fi de folos și în cazul unei producții comerciale. Cercetătorii au produs deja câțiva litri de sânge în laborator, dar asta nu înseamnă că vor face față în cazul unor cantități mai mari.

Sângele artificial este creat cu scopul de a fi produs la scală mare, pentru a suplimenta stocurile spitalelor. Însă este totuși o diferență destul de mare între crearea câtorva litri de sânge și volumele masive de lichid care sunt necesare pentru a servi chiar și un singur spital.

Chiar și așa, nu veți vedea prea curând o înlocuire totală a sângelui de la donatori cu sângele artificial, chiar dacă această metodă de producere ar fi potrivită pentru lumea reală. Orice producție în masă se va centra probabil pe acei oameni care au o grupă de sânge rară, pentru care nu se pot găsi donatori cu ușurință în momentele critice. Chiar și un astfel de efort, poate mai limitat, ar putea face o diferență enormă în situațiile de viață și de moarte. Spitalele vor avea în permanență stocul necesar de sânge pentru grupele rare, iar tu nu vei trebui să-ți faci griji în această privință.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: