31 oct. 2017 | 11:56

Samsung ar putea lansa senzorul de amprentă integrat în ecran

ACTUALITATE
Samsung ar putea lansa senzorul de amprentă integrat în ecran

Se pare că Samsung lucrează în continuare la un senzor de amprentă integrat în ecran, iar un brevet pentru această tehnologie tocmai a fost înregistrat.

De aproape un an de zile se vorbește despre ideea unui senzor de amprentă integrat în ecran și am vorbit în repetate rânduri despre producători care încearcă să aducă pe piață o asemenea tehnologie. Până acum, însă, niciunul dintre marii jucători de pe piață nu a reușit să câștige acest pariu, care ne arată că cele două tehnologii sunt destul de dificil de adus laolaltă.

Samsung ar putea fi primii care să aducă pe piață această tehnologie, iar compania a făcut încă un pas în această direcție, înregistrând un brevet pentru un senzor de amprentă integrat în display.

senzor de amprentă integrat în ecran samsung galaxy s9 1

Informația contrazice zvonurile apărute recent, conform cărora Samsung Galaxy S9 ar fi gata să renunțe complet la tehnologia senzorului de amprentă, optând pentru o metodă de deblocare similară cu Face ID, de pe iPhone X.

Cu toate acestea, un brevet înregistrat în Coreea de Sud ne arată nu doar senzorul de amprentă din ecran, ci și faptul că acesta este sensibil la presiune. Într-adevăr, acesta ar putea să nu fie gata pentru S9, care trebuie să ajungă pe piață la începutul lui 2018.

senzor de amprentă integrat în ecran samsung galaxy s9 3

Samsung a investit deja mulți bani în această tehnologie și a rezolvat cea mai bună parte dintre problemele acesteia, inclusiv luminozitatea inegală în zona senzorului.

Brevetul coreean ne-ar putea oferi detalii despre de ce nu avem un astfel de senzor pe piață până acum: cel mai probabil, Samsung se chinuie acum să integreze și sensibilitatea la presiune în cadrul senzorului. În teorie, asta ar putea aduce mai multe funcții senzorului.