Samsung face un progres important pentru senzorul de amprentă în ecran

Samsung face un progres important pentru senzorul de amprentă în ecran

Samsung nu va renunța la ideea unui senzor de amprentă integrat în ecran, iar acum compania pare să fi făcut un nou progres în această direcție.

A trecut aproximativ un an de când am auzit prima dată despre faptul că Samsung lucrează la un senzor de amprentă integrat în ecran, însă sunt șanse ca aceștia să fi avut proiectul în lucru dinainte. Galaxy S8 ar fi fost primul telefon care să aibă această tehnologie, care însă n-a fost gata la timp nici pentru Note 8 și care ar putea să rateze și lansarea lui Samsung Galaxy S9.

samsung senzor de amprentă ecran

Tehnologia din spatele unui asemenea produs pare să fie destul de complexă, având în vedere că nici măcar Samsung nu i-a dat de cap până acum. Cele mai recente probleme întâmpinate se datorau ecranului, a cărui luminozitate era diferită în zona senzorului.

samsung senzor de amprentă ecran

Din fericire, însă, compania nu renunță la idee. Astfel, Samsung a primit recent un brevet pentru un senzor de amprentă integrat în ecran, de la World Intellectual Property Organization (WIPO). În brevet este descris un senzor cu 12 puncte de presiune, încastrat între sticla de protecție și display și care vine la pachet cu software care deblochează aplicații în funcție de cine folosește telefonul.

samsung senzor de amprentă ecran

Senzorii de amprentă rămân, cel puțin pentru moment, așezați pe fața sau pe spatele telefoanelor. Cel mai probabil, Samsung va reuși să aducă noua tehnologie pe piață într-un viitor relativ apropiat. Firește, există și posibilitatea ca un alt producător să reușească asta, dar nu au apărut vești din nicio direcție care să arate progrese mai mari și concrete față de cele făcute de sud-coreeni.

samsung senzor de amprentă ecran

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: