Samsung se alătură competiției mașinilor autonome și începe testarea propriei tehnologii

Samsung se alătură competiției mașinilor autonome și începe testarea propriei tehnologii

Samsung vrea să se bucure de succesul pe care mașinile autonome îl aduc cu sine și începe testarea tehnologiei pe care o propune.

Gigantul tech Samsung nu are de gând să lase companiile mari, precum Google, Uber, Tesla și Apple să se bucure de succesul tehnologiei autonome pe care o propun, cel puțin nu în lipsa unei confruntări corecte. Astfel, compania a realizat un pas semnificativ înainte în încercarea sa de a se alătura competiției, primind undă verde pentru testarea tehnologiei autonome pe care o propune pe drumurile publice din Coreea.

Această mișcare ilustrează interesul pe care Samsung îl are în dezvoltarea acestui sector. Această știre vine doar după câteva săptămâni în care rivalul său, Apple, a primit permisiunea de a-și testa tehnologia autonomă pe drumurile din California, potrivit Digital Trends.

Samsung infirmă zvonurile care susțin că și-ar propune să dezvolte propria mașină autonomă, menționând că vrea să dezvolte un software și alte tehnologii care ar crește performanța vehiculelor autonome. Eforturile companiei sunt ajutate de achiziția firmei Harman, în valoare de 8 miliarde de dolari, care îi vor pune la dispoziție 8.000 de ingineri ale căror talent se poate uni pentru a da naștere unei tehnologii autonome avansate.

Aceleași surse ne informează că Samsung lucrează la un algoritm performant care funcționează eficient pe vreme nefavorabilă, iar aceasta este o provocare majoră cu care are de a face industria vehiculelor autonome. Compania își propune, de asemenea, să construiască componente care se folosesc de inteligența artificială și de mecanismele de învățare.

Dacă ne raportăm la informațiile pe care le avem la îndemână, se pare că atât Samsung, cât și Apple, intenționează, cel puțin pentru moment, să lanseze tehnologii avansate care să fie încorporate în vehiculele autonome, dar niciuna dintre cele două companii nu și-a manifestat un interes în a crea propria mașină care să aibă integrată această tehnologie.  Cu toate acestea, ne putem aștepta ca planurile Samsung și Apple să se schimbe în timp, mai ales pentru că industria mașinilor autonome va cunoaște o perioadă lungă de dezvoltare.

Citește și: