Samsung a lansat unul dintre cele mai mari monitoare de gaming din lume

Samsung a lansat unul dintre cele mai mari monitoare de gaming din lume

Samsung încă este de părere că ecranele curbate reprezintă viitorul și asta nu doar în ceea ce privește televizorul tău. Compania din Coreea de Sud a lansat o gamă de monitoare de gaming QLED care va cuprinde unul dintre cele mai mari display-uri din lume. El are o diagonală de 49 de inci și are aproape jumătate din înălțimea unui televiozor, la un aspect al ecranului impresionant, de 32:9.

Rezoluția monitorului de gaming este de 3849 x 1080 și este, în principiu, un ”dublu Full HD” sau în termeni mai populari un DFHD. Designul curbat care vine în completarea lungimii destul de mari a acestuia are rolul de a acoperi vederea periferică a jucătorului pentru a-i oferi acestuia o experiență mai imersivă de gaming. De asemenea, un unghi de vedere de 178 de grade ar trebui să însemne că nu vei avea probleme cu imaginea sau culorile indiferent din ce direcție te-ai uita.

În plus, monitorul de gaming de la Samsung se poate lăuda cu o rată de refresh de 144 de hertzi și cu o tehnologie specială care va face din ”motion blur” o problemă irelevantă. Compania sud-coreeană a introdus în premieră pe modelele sale și tehnologia dezvoltată de AMD, Radeon FreeSync 2. Printre porturile de care va dispune noul monitor de gaming se numără un Mini Display Port, două HDMI-uri și un input de audio, notează publicația Slashgear.

Pe lângă display-ul uriaș care va fi vârful de lance al lui Samsung în ceea ce privește gama de monitoare de gaming, compania din Coreea de Sud a mai lansat două variante mai compacte și mai ieftine. Ambele vor dispune de HDR și vor avea aceeași rată de refresh de 144 de hertzi. Vor veni în variante de 27 de inci și de 31,5 inci. Un capitol la care vor sta mai slab va fi rezoluția, care va fi de 2460 x 1440 pe modelele mai ieftine scoase de Samsung.

Citește și: