Smartwatch-ul Samsung Gear S4 s-ar putea încărca prin simpla atingere de un telefon

Smartwatch-ul Samsung Gear S4 s-ar putea încărca prin simpla atingere de un telefon

Samsung Gear S4 pare să fie deja în lucru, viitorul smartwatch al companiei urmând să aibă funcții interesante.

Primul smartwatch al celor de la Samsung n-a fost atât de bun pe cât și-ar fi dorit producătorii, dar situația s-a mai îmbunătățit odată cu apariția modelelor ulterioare, Gear S2 și Gear S3, care au venit cu un design premium, dar și o interfață plăcută.

Acum, avem de-a face cu Samsung Gear S4, care ar urma să îi ia locul modelului Gear S3, din 2016. Până acum, nu au apărut imagini cu noul smartwatch, astfel că putem face orice fel de speculații cu privire la design. Probabil acesta va rămâne în liniile instituite deja de modelele trecute, îndeosebi de Gear S3, deși ne putem aștepta și la altceva.

samsung gear s4 încărcare wireless brevet

Samsung, însă, s-ar putea concentra pe ”călcâiul lui Ahile” al smartwatch-urilor, durata de viață a bateriei. Un brevet înregistrat în Statele Unite sugerează că Samsung va folosi o carcasă specială pentru a reîncărca un smartwatch, sau alt purtabil, doar prin simpla așezare a acestuia pe telefonul din carcasă.

Brevetul descrie o carcasă care are un sistem de încărcare wireless și un conector USB Type-C, prin care aceasta se conectează la telefon. Pentru ca încărcarea să fie activată, se pare că purtabilul trebuie să fie în contact direct cu carcasa, iar asta se datorează restricțiilor de încărcare wireless, care nu sunt încă funcționale pentru obiecte aflate la distanță, scrie digitaltrends.com.

Firește, dincolo de entuziasmul cu privire la o asemenea funcție, trebuie să luăm în calcul și faptul că brevetele sunt înregistrate constant și că nu toate dintre acestea se transformă în funcții reale integrate în produse finite. Chiar dacă Gear S4 nu este menționat direct, pare că brevetul acesta a apărut la timp pentru ca producătorul să poată integra o asemenea funcție în noul smartwatch.