Procesorul pentru Samsung Galaxy S9 a fost prezentat oficial

Procesorul pentru Samsung Galaxy S9 a fost prezentat oficial

Samsung Galaxy S9 urmează să beneficieze de noul procesor Qualcomm Snapdragon 845, care a fost dezvăluit oficial de către companie.

În cadrul conferinței pentru dezvoltatori a Snapdragon, Qualcomm a dezvăluit oficial noul Snapdragon 845, cel mai nou flagship, care marchează și zece ani de activitate a companiei în crearea de sisteme SoC. Compania nu a oferit, însă, toate detaliile cu privire la procesor, însă a oferit suficiente informații cât să ne facem o idee despre noul cip, după cum notează și computerblog.ro.

Noul procesor ar trebui să ofere o îmbunătățire a performanțelor cu aproximativ 10-20%, datorită noului CPU Kryo 385. De asemenea, eficiența este sporită cu 30% în cadrul procesorului. Și placa video din cadrul unității vine cu performanțe sporite, modelul Adreno 630 fiind cu 30% mai eficient și mai performant decât cel trecut.

La fel ca în cazul lui 835, Snapdragon 845 este un cip octa-core de 64 de biți, construit pe procesul de fabricație de 10 nm al celor de la Samsung. Noul cip rulează la 2,8 GHz și folosește memorii RAM dual-channel, LPDDR4x, care operează la 1.866 MHz.

Și pe partea de rețelistică procesorul stă mai bine, având în vedere că modemul X20 LTE oferă viteze de transfer cu până la 20% mai mari, acestea ajungând la un maximum de 1,2 Gbps. Și la capitolul Wi-Fi apar îmbunătățiri, datorită noului standard 802.11ad, care oferă compatibilitate cu viteze multi-gigabit.

Procesorul va debuta pe Samsung Galaxy S9, primele loturi fiind deja rezervate pentru acest telefon. Snapdragon 845 va aduce suport pentru Ultra HD Premium, care oferă compatibilitate cu un gamut de culori mai generos, cum ar fi Rec. 2020. Vom vedea toate detaliile despre procesor în curând, pentru că Qualcomm mai are, cu siguranță, câțiva ași în mânecă cu privire la noul 845.