Samsung Galaxy S9: Noua placă de bază va permite folosirea unei baterii mult mai mari

Samsung Galaxy S9: Noua placă de bază va permite folosirea unei baterii mult mai mari
George Stanciu
George Stanciu
12:35 07.08.2017

Samsung Galaxy S9 ar putea avea o baterie considerabil mai mare decât cele folosite în prezent, datorită unei noi plăci de bază.

Telefoanele din prezent au din ce în ce mai multe componente puternice, ecranul și procesorul fiind adevărate consumatoare de energie. Cu toate acestea, bateriile nu evoluează la fel de repede, iar telefoanele ajung să aibă o autonomie din ce în ce mai scăzută.

Cu toate acestea, Samsung ar putea avea o soluție în această privință, dorind să folosească un nou tip de placă de bază, Substrate-like PCB, sau SLP. Aceasta ar urma să fie mult mai mică decât plăcile clasice, oferind astfel mai mult spațiu bateriei.

Spațiul este crucial în interiorul smartphone-urilor, producătorii încercând diverse soluții pentru a aduce componente de top într-un telefon cât mai subțire. Într-adevăr, procesoarele de la Exynos sau de la Qualcomm scad în dimensiuni, dar plăcile de bază ale telefoanelor nu au evoluat prea mult la acest capitol, limitând astfel și bateriile pe care le poți folosi.

samsung galaxy s9 baterie

Plăcile SLP pot rezolva această problemă. Deși tehnologia nu e nou, aceasta nu a fost folosită la scară largă până acum. Aceasta folosește mai multe straturi de material, în timp ce permite folosirea unor conexiuni mult mai mici, chiar și de 15nm între componente, arată slashgear.com.

Rezultatul este că o placă de bază de tip SLP poate să conecteze mai multe componente, fără să aibă nevoie de același spațiu de desfășurare. Locul gol rămas liber poate fi folosit pentru o baterie mai mare.

Samsung nu este singura companie care mizează pe acest design; și Apple țintește în aceeași direcție pentru modelele de telefoane din 2018. Dacă cei doi giganți reușesc ceea ce și-au propus, aceștia ar putea deschide un nou capitol în evoluția smartphone-urilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI