26 apr. 2017 | 10:19

Samsung Galaxy S9 ar putea avea cel mai impresionant ecran de smartphone

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S9 ar putea avea cel mai impresionant ecran de smartphone

Samsung Galaxy S9 ar putea veni cu un ecran chiar mai revoluționar și mai îndrăzneț decât cel de pe S8.

Ecranul Infinity de pe Samsung Galaxy S8, curbat pe două margini și cu un raport de aspect de 18,5:9, este impresionant, într-adevăr, dar compania pare să lucreze la ceva și mai bun de atât.

Conform unei publicații sud-coreene, viitoarele display-uri produse de Samsung ar urma să se curbeze pe toate cele patru laturi ale telefonului. Astfel, smartphone-urile ar urma să fie acoperite în proporție de 98% de ecran, pe partea din față.

Cel mai probabil, un astfel de ecran va debuta pe Samsung Galaxy S9, deoarece inovațiile cele mai importante sunt aduse pentru prima dată pe flagship-uri, urmând să fie împrumutate apoi și telefoanelor care se adresează altor segmente de piață.

O asemenea mișcare din partea Samsung ar alimenta și mai mult trendul telefoanelor fără bezel. Xiaomi Mi Mix 2 vine cu un raport de ecran-telefon de 93%, spre exemplu, scrie digitaltrends.com.

Un design precum cel care ar putea fi pregătit de Samsung ar fi avut ocazia să apară de la LG. Subsidiara LG Display livrează ecrane curbate pentru Mi Note 2, de la Xiaomi, și se zvonește că producția de ecrane curbate ar urma să crească, pentru LG V30.

Viitorul ecran, care ar putea fi prezent pe Samsung Galaxy S9, nu este încă fezabil, deoarece procesul de laminare ridică probleme designului. Acoperirea celor patru colțuri cu ecran ar putea crea ”puncte moarte” care nu ar răspunde la comenzile touch.

Samsung nu este singura companie care are probleme cu laminarea. Și Apple întâmpină aceleași probleme și ar putea renunța la designul de ecran curbat pe margini pentru iPhone 8.

Astfel de piedici ar putea să-i motiveze pe cei de la Samsung să urmeze calea unui telefon cu ecran flexibil.