Samsung Galaxy S8 Mini poate deveni realitate conform unor zvonuri

Samsung Galaxy S8 Mini poate deveni realitate conform unor zvonuri

Samsung Galaxy S8 a fost unul dintre cele mai așteptate telefoane ale anului 2017. Zvonurile nu mai conteneau să apară înainte de lansarea acestuia, majoritatea dintre ele fiind dovedindu-se a fi exacte. Ei bine, compania sud-coreeană vrea acum să lanseze Samsung Galaxy S8 Mini, varianta de dimensiuni reduse a flaghsip-ului său. Informațiile sunt credbile, având în vedere că Samsung a procedat în acest fel de multe ori în trecut.

Pe lângă Samsung Galaxy S8 Mini, chaebolul vrea să lanseze și o variantă ”Active” a terminalului său de top, una care are rolul de a fi mai rezistentă la factorii externi de degradare și la șocuri. Dacă ”Active” va fi o versiune ranforsată fizic, S8 Mini va fi la fel ca S8, numai că va avea dimensiuni reduse și componente tehnice ceva mai modeste.

Conform zvonurilor existente în prezent pe piață, Samsung Galaxy S8 Mini va dispune de un procesor Qualcomm Snapdragon 821, versiune pe care o găsim și pe LG G6, care va fi ajutat de 4 GB de memorie RAM. Spațiul intern de stocare va cunoaște și el un downgrade, S8 Mini urmând să aibă 32 de GB. Un aspect foarte important de reținut este că dipslay-ul va fi și el unul mai mic, însă se va bucura de aceeași tehnologie ”Infinity”. Camera va rămâne neschimbată și va avea tot 12 megapixeli, notează publicația online Phonearena.com.

Deși informația pare credibilă, e bine să nu ne ambalăm. Samsung n-a mai scos o versiune de Galaxy S Mini din 2014, atunci când lansa S5 Mini. Vânzările terminalelor mai mici au fost relativ modeste de-a lungul vremii, și nu se știe cât de nerăbdătoare ar fi compania sud-coreeană să comercializeze un produs care s-ar dovedi neprofitabil. În ultimii ani, în afară de iPhone SE, nu prea am fost martori la mișcări majore pe piața telefoanelor cu dimensiuni reduse.

Citește și: