Samsung Galaxy S8 este primul smartphone cu Bluetooth 5.0

Samsung Galaxy S8 este primul smartphone cu Bluetooth 5.0

Samsung Galaxy S8 s-a lansat ieri și vine cu o mulțime de noutăți pentru telefoane, fiind și primul device care are Bluetooth 5.0.

Nu a durat foarte mult până ce să se lanseze primul smartphone cu Bluetooth 5.0, iar acesta se pare că este Samsung Galaxy S8. Au existat informații conform cărora smartphone-ul va beneficia de această nouă tehnologie, iar acum ni se confirmă asta.

Bluetooth 5.0 vine cu o serie de avantaje în comparație cu varianta actuală, Bluetooth 4.2. Spre exemplu, noua tehnologie promite să atingă viteze de două ori mai rapide decât cea actuală. De asemenea, raza de acțiune crește, fiind de până la patru ori mai mare decât în prezent.

Astfel, îți vei putea conecta un smartwatch care devine mai rapid la comenzi, dar te poți conecta și la dispozitive inteligente din casă, fără să te temi că ai putea avea probleme cu acoperirea scăzută.

Firește, la fel ca în cazul altor versiuni Bluetooth de până acum, funcționalitatea completă a acestuia depinde și de ceilalți producători care vor introduce noul standard în dispozitivele pe care le lansează. Momentan, Samsung Galaxy S8 este destul de singur în ceea ce privește adoptarea noului standard, scrie engadget.com.

Există și ceva dezavantaje când vine vorba de tehnologia nouă. Aceasta nu va îmbunătăți calitatea sunetului transmis wireless (urmând ca o asemenea tehnologie să fie disponibilă în 2018), astfel că nu vei avea parte de o îmbunătățire semnificativă a sunetului în acest an. Firește, vorbim aici despre o tehnologie introdusă pentru a îmbunătăți potențialul lui Samsung Galaxy S8, urmând ca acesta să ajungă la capacitate maximă odată ce mai multe device-uri cu care interacționează vor beneficia de același standard.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI