Samsung Galaxy S8 ar putea încorpora un sistem de recunoaștere facială

Samsung Galaxy S8 ar putea încorpora un sistem de recunoaștere facială

Noi zvonuri ne sugerează că gigantul coreean va include în viitorul Samsung Galaxy S8 un sistem de recunoaștere facială, mergând pe urmele competitorului său, Apple.

Recunoașterea facială este o tehnologie de ultim moment și s-au găsit numeroase modalități de a o integra în dispozitivele de ultimă generație, și asta pentru că ea pavează calea spre noi utilizări, atât în medicină și biologie, cât și în gaming.

Odată cu Samsung Galaxy Note 7, compania a introdus un sistem de scanare a irisului. Aceasta a fost o mișcare interesantă și inteligentă, mai ales pentru că majoritatea producătorilor de telefoane ținteau integrarea senzorilor de amprente. Aparent, Samsung vrea să împingă lucrurile și mai mult în acest an și va propune o nouă tehnologie care să facă posibilă recunoașterea facială, cel puțin așa susțin rapoartele unui investitor din coreea, SamMobile.

Aceste rapoarte surprind spusele unui oficial al Samsung care susține că tehnologia de scanare a irisului cunoaște limitări în ceea ce privește viteza de funcționare și acuratețea ei. Pentru că lucrurile stau astfel, compania decide să integreze funcția de recunoaștere facială în viitorul Galaxy S8, conform Ubergizmo. „Cu scanarea pentru recunoașterea facială, va dura mai puțin de 0,1 secunde pentru a debloca telefonul”.

Aceste afirmații, dar și noua politică a companiei ne surprinde puțin, mai ales pentru că aceștia menționau că își vor lua, în cazul noilor producții, noi măsuri de siguranță. Și toate acestea pentru a preveni apariția unor noi probleme sau a unui dezastru asemănător Galaxy Note 7.

Astfel, ar fi interesant ca Samsung să vorbească cu atâta mândrie de o funcție viitoare. În plus, se zvonește că Apple va introduce funcția de recunoaștere facială în viitorul smartphone pe care îl va lansa, anume iPhone 8. De aceea nu suntem siguri dacă avem în față o pură coincidență, anume că cele doi producători giganți de telefoane s-au decis să vină cu aceeași soluție, sau dacă Samsung încorporează funcția doar pentru că Apple o face.

În trecut se menționa că Samsung Galaxy S8 va include același sistem de scanare a irisului, precum Note 7, motiv pentru care nu știm cu siguranță dacă noile zvonuri ar trebui să fie luate în seamă, dar știm că trebuie să fie luate cu o doză de scepticism.

Lucrurile vor fi clarificate însă destul de curând, mai ales pentru că lansarea Galaxy S8 este confirmată pentru data de 29 martie.

Citește și: