Samsung face un pas major către rețelele 5G comerciale

Samsung face un pas major către rețelele 5G comerciale
13:06 20.02.2017

Samsung lucrează de ceva ani pentru îmbunătățirea tehnologiilor 5G, iar acum compania a făcut un pas major pentru comercializarea acestora.

Una dintre componentele importante ale noii tehnologii de telecomunicații este 5G RF Integrated Circuit (RFIC). Această componentă va fi folosită atât în producția, cât și în comercializarea bazelor și produselor care se vor folosi de următorul standard de telecomunicații.

”Suntem foarte bucuroși că am putut să aducem totul laolaltă și să anunțăm acest progres semnificativ în drumul către rețelele 5G comerciale”, arată Paul Kuyngwhoon Cheun, vice-președinte executiv și directorul departamentului Next Generation Communications Business Team, de la Samsung Electronics. Acesta mai adaugă că ”acest as va avea un rol important în revoluționarea conectivității din viitor”.

Noul RFIC a fost anunțat de către Samsung în cadrul unui workshop care a avut ca temă tehnologiile mobile 5G. Aceștia au oferit detalii despre dezvoltarea și avantajele cipului, dar au discutat și despre locul acestuia în viitorul produselor 5G. Cipul a fost creat pentru a îmbunătăți semnificativ performanța unităților de acces bazate pe viitorul standard. Samsung s-a concentrat să creeze un cip compact, ieftin dar foarte eficient. Acesta folosește un amplificator de putere pe care Samsung l-a dezvăluit în iunie 2016, relatează sammobile.com.

Astfel, noul cip RFIC poate să ofere o rază de acțiune sporită în benzile de unde milimetrice, depășind unul din marile obstacole ale spectrului de înaltă frecvență. Acest cip este creat pentru a fi folosit în banda de unde milimetrice de 28GHz, fiind un produs cu șanse mari de folosire în oferirea inițială a standardului 5G în state precum Japonia, Coreea de Sud sau SUA. Având în vedere că dezvoltarea și producția acestui cip sunt procese încheiate, Samsung își va accelera planurile pentru pregătirea comercială a 5G și speră că va anunța primele dispozitive echipate cu acest RFIC în 2018.

Etichete:
loading...