Samsung Galaxy Note 8 ar putea fi telefonul cu cel mai avansat procesor

Samsung Galaxy Note 8 ar putea fi telefonul cu cel mai avansat procesor

Samsung Galaxy Note 8 este așteptat să apară pe piață la finalul lunii august, iar specificațiile sale încep deja să iasă la spurafață sub forba a mai multor zvonuri care sunt mai credibile sau mai puțin credibile. 

Ultimul zvon apărut pe Internet este faptul că că Samsung Galaxy Note 8 va dispune de un nou procesor de la Qualcomm, un Snapdragon care nu s-a lansat încă. Toți producătorii de telefoane mobile integrează în acest moment pe flagship-urile lor Snapdragon 835, care este vârful de gamă al producătorului american de chipset-uri pentru mobil. Snapdragon 836 ar putea să fie varianta ușor îmbunătățită a lui 835 care va urma să echipeze noul flagship al companiei sud-coreene.

Un zvon vebit din China spune că este foarte posibil ca Qualcomm să lucreze chiar în acest momet la versiunea 836 a lui Snapdragon. Pentru cine își mai amintește, Snapdragon 820, care a fost vârful de gamă a lui Qualcomm acum ceva vreme a primit o variantă îmbunătățită, 821, care a echipat pentru prima dată un smartphone high-end, OnePlus 3T. Asta înseamnă că nu ar fi un gest fără precedent din partea companiei americane.

Din ce s-a aflat până acum din aceste zvonuri, Qualcomm Snapdragon 836 ar urma să fie un octa-core de 2,5 GHz care va veni la pachet și cu un GPU clocked la 740 de MHz. Nu este un upgrade enorm față de 835, iar acesta ar urma să echipeze mai toate telefoanele high-end care sunt programate să iasă pe piață în a doua jumătate a anului 2017, precum LG V30 sau Google Pixel 2, notează site-ul Phoneradar.com.

Samsung Galaxy Note 8 este un terminal extrem de așteptat de către publicul larg. Toată lumea așteaptă să vadă cum va continua chaebolul seria care i-a adus anul trecut una dintre cele mai mari lovituri negative de imagine din istoria sa. Note 7 a fost cel mai mare eșec al lui Samsung iar compania caută să se redreseze.