Samsung Galaxy Note 8: Preț, specificații și tot ce trebuie să știi despre telefon

Samsung Galaxy Note 8 este viitorul telefon cu ajutorul căruia sud-coreenii vor să dea lovitura, iar acesta este un smartphone destul de promițător.

UPDATE: Telefonul a intrat în oferta de precomandă de la eMAG și poate fi găsit AICI. La precomandă vei primi cadou și un dock Samsung Dex, despre care puteți afla mai multe aici.

Vodafone România a anunțat că va avea telefonul Samsung Galaxy Note 8 în exclusivitate până în momentul lansării. Clienții pot înregistra o precomandă pentru Samsung Galaxy Note 8 până pe 14 septembrie inclusiv, în magazinele Vodafone, ale partenerilor sau online. Poate fi achiziționat la un preț de la 259 de euro, cu abonamentul Super RED 89. Fără abonament, telefonul costă 970 de euro, adică 4.450 de lei.

La Orange, Samsung Galaxy Note 8 poate fi achiziționat cu un avans de 150 euro pentru un abonament Orange Me 43 și o rată lunară de 27 euro pe o perioadă de 18 luni. Fără rate, costă aproape 536 de euro la același abonament. Prețul „la liber” e tot de 970 de euro.

Galaxy Note 8 va fi disponibil și în oferta Telekom România, care oferă noul telefon, tot la precomandă, la prețul de 2.900 lei cu abonamentul Mobil 25.

Memoria RAM este de 6GB, spațiul de stocare de 64, 128, 256GB, pe care îl poți extinde cu un card microSD până la 256GB, iar procesorul este unul cu opt nuclee pe 10 nanometri. Tot hardware, îți permite autentificare biometrică prin scanner de iris, scanare facială și senzorul de amprentă. Și ar trebui să primească actualizări constante pentru noi versiuni de Android. Vine în pachet și cu căști AKG.

Internetul “s-a râs” la problemele lui Note 7. Bateria de pe el, pur și simplu, nu putea să stea prea multe zile la rând fără să explodeze într-un colț de Europă sau Americă sau Asie. Așa a fost să fie. “S-a râs” însă anul trecut, acum sunt învechite și cam degeaba glumele despre acel moment. Mai prost o să fie de companie, dacă se vor dovedi actuale memele de atunci. Altfel, bateria e de 3.300 mAh, se încarcă repede și o alimentezi printr-un port USB-C sau wireless.

În ceea ce privește camera foto, aici lucrurile stau puțin diferit față de Galaxy S8. Pe spate sunt doi senzori de câte 12 megapixeli, unul cu f/1.7, iar altul (cel care ajută la zoom) are f/2.4. Pe față este o cameră de 8MP cu f/1.7, iar camera foto principală beneficiază de stabilizare optică pe ambii senzori.

Am avut ceva dubii cu privire la existența lui Samsung Galaxy Note 8, având în vedere episodul Note 7, pe care nu mai are rost să îl dezbatem aici. Pentru că e mai indicat să privim spre viitor, ar fi bine să știm ce ne rezervă viitoarea lansare de flagship a companiei. Brandul Note continuă să existe, iar Samsung va face tot posibilul să scoată pe piață un telefon perfect. Chiar dacă nu avem informații de pe site-ul oficial al companiei, avem deja diverse știri despre telefon.

Samsung Galaxy Note 8 va prelua ce e mai bun de la Galaxy S8, iar aici vorbim despre ecranul Infinity, care introduce un nou standard în industrie. Nu este primul cu un raport de aspect diferit față de 16:9, dar combinația dintre raportul de 18,5:9 și marginile curbate îl fac foarte atrăgător. Firește, telefonul nu va fi doar o copie mai mare a lui S8. Va avea și funcții noi, cum ar fi camera duală, dar și funcții clasice pentru gama Note, iar aici vorbim despre S-Pen. E foarte probabil să avem de-a face și cu alte noutăți, însă rămâne să vedem ce zvonuri mai apar pe internet.

Samsung Galaxy Note 8 va avea cameră foto duală și ecran Infinity

Despre Galaxy Note 8 nu știm foarte lucruri momentan, dar avem câteva idei cu privire la ce va oferi smartphone-ul. După ce Samsung Galaxy S8 a introdus pe piață un nou tip de ecran, cunoscut ca Infinity Display, e lesne de înțeles că și phabletul flagship va veni cu același ecran. Dacă este să ne luăm după zvonurile de pe Internet, cam așa arată situația, având în vedere că a apărut deja o imagine cu ecranul lui Note 8.

Având în vedere că și Note 7 este mai mare decât S7, e aproape sigur că și Note 8 va fi mai mare decât S8. Astfel, luând în considerare imaginea amintită anterior, ar trebui să ne așteptăm ca noul dispozitiv să aibă un display cu diagonala de 6,3 inci. Pare uriaș, dar având în vedere că vorbim despre un ecran Infinity, trebuie să ținem cont că raportul dintre suprafața ecranului și cea a telefonului este mult mai mare decât de obicei. Astfel, telefonul nu ar trebui să fie inutilizabil.

De asemenea, Samsung Galaxy Note 8 ar urma să aibă și cameră foto duală. Într-adevăr, nu va fi primul smartphone Samsung care să beneficieze de această funcție, deoarece Galaxy C10 va fi primul smartphone al sud-coreenilor care să introducă acest sistem. Mișcarea este puțin surprinzătoare, deoarece o astfel de funcție ar fi, în mod normal, rezervată unui telefon de top, cel puțin în cazul debutului.

Specificații Samsung Galaxy Note 8

Specificațiile noului Samsung Galaxy Note 8 nu sunt cunoscute, însă mai mult ca sigur acesta va avea la bază procesorul Snapdragon 835. Acesta este cel mai performant procesor lansat de Qualcomm și nu putem lua în considerare o alegere inferioară. Pe de altă parte, e posibil ca telefoanele să fie dotate și cu procesoare Exynos, iar aici ne putem aștepta să vedem modelul 8895, tot un vârf de gamă. Cu toate că procesorul Snapdragon 845 este deja în lucru, acesta ar fi gata de-abia la sfârșitul anului acesta, iar Note 8 va fi lansat până atunci.

La capitolul memorie RAM, ne putem aștepta ca smartphone-ul să aibă cel puțin 6GB de memorie, iar Samsung ar putea merge chiar spre 8GB de memorie RAM. Spațiul de stocare ar trebui să îți pună la dispoziție cel puțin 64GB și nu trebuie să omitem posibilitatea de folosire a unui card microSD pentru a o extinde. În plus, mai mult ca sigur și noul Samsung Galaxy Note 8 ar trebui să aibă un S-Pen, elementul deja tradițional când vine vorba de telefoanele din gama Note.

Lansarea Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 ar trebui să se lanseze undeva în toamna acestui an. Nu știm sigur când va veni acest moment, dar având în vedere că încep să apară deja imagini și informații despre telefon, lansarea nu este foarte departe. Dacă ne uităm la lansarea de anul trecut, Note 7 a fost anunțat în august și a devenit disponibil pe piață în septembrie. E posibil să existe o oarecare întârziere de această dată, având în vedere că modul de testare pentru telefoane s-a schimbat radical, dar și că Samsung nu își permite să o dea în bară din nou. Așadar, telefonul ar putea fi dezvăluit în septembrie, urmând să poată fi cumpărat din octombrie.

Prețul Samsung Galaxy Note 8

Și prețul lui Samsung Galaxy Note 8 este o necunoscută, dar ne putem face o idee despre acesta. Având în vedere prețul la lansare pentru Galaxy S8, flagshipul phablet ar trebui să aibă un preț cuprins între 900 și 1000 de dolari.