Samsung Galaxy Note 8: Cât de bună va fi camera noului telefon

Samsung Galaxy Note 8: Cât de bună va fi camera noului telefon

Samsung Galaxy Note 8 va avea, fără doar și poate, o cameră foto duală pe partea din spate, dar asta e doar o parte din inovație.

Compania a rămas în urmă în ceea ce privește implementarea unui sistem de camere foto duale, având ocazia să facă asta odată cu lansarea lui S8. Pentru că lucrurile nu au fost gata la timp, dar și pentru că a aștepta până la Galaxy S9 pentru a implementa o asemenea funcție este prea mult, Samsung va oferi primul astfel de sistem pe Galaxy Note 8.

Divizia de electromecanică a companiei a postat o listă de specificații ale unui modul de cameră foto duală, care ar putea fi chiar cel de pe Samsung Galaxy Note 8. În primul rând, camera va oferi posibilitatea de zoom optic 3x, mai mult decât cel 2x, pe care îl oferă iPhone 7 Plus și OnePlus 5.

samsung galaxy note 8 cameră zoom

Există și un efect de profunzime de câmp (depth-of-field), astfel încât e foarte posibil să putem vedea între funcțiile camerei una de portret, asemănătoare cu cea de pe iPhone. De asemenea, e probabil să avem parte și de posibilitatea de refocalizare după efectuarea unei fotografii, arată engadget.com.

Samsung promite că modulul va îmbunătăți calitatea imaginii și în general, nu doar în astfel de cazuri specifice. Camerele duale permit surprinderea de imagini în condiții de lumină slabă, atunci când sunt folosite în tandem, iar funcția ”dual fusion” poate permite păstrarea detaliilor atât în zone foarte luminoase, cât și în cele întunecate.

Sunt și alte câteva efecte introduse în modulul de cameră, dar pe toate le vom vedea, cu siguranță, odată cu lansarea telefonului, programată pentru 23 august.

Citește și: