02 ian. 2017 | 12:58

Samsung Galaxy Note 7 nu ar fi explodat doar din cauza bateriei

ACTUALITATE
Samsung Galaxy Note 7 nu ar fi explodat doar din cauza bateriei

Samsung Galaxy Note 7 ar fi putut să fie cel mai bun smartphone din 2016, dar s-a dovedit a fi cel mai mare fiasco din lumea tehnologiei. Partea cea mai ”amuzantă” este că încă nu știm cu exactitate ce problemă au avut telefoanele.

După ce Samsung a retras de pe piață primul lot de telefoane lansate, lumea se aștepta ca Galaxy Note 7 să nu mai aibă probleme. Cu toate că au schimbat bateriile, sud-coreenii au pus spre vânzare, pentru a doua oară, smartphone-uri explozive, apoi au luat decizia de a retrage toate telefoanele de pe piață și de a-și despăgubi clienții.

Samsung a făcut o anchetă internă pentru a afla cauzele exacte ale problemelor, dar încă nu au fost făcute publice rezultatele ei. E posibil să le vedem luna aceasta dar, până atunci, aflăm detalii venite de la surse apropiate companiei.

Cu toate că bateria a fost acuzată de provocarea exploziei, un zvon spune că raportul Samsung va demonstra că a fost vorba despre mai multe componente care se defectau din cauză că telefonul nu putea disipa căldura  cum trebuia.

Oficialii Samsung s-ar fi grăbit inițial cu diagnosticul privind bateria, într-o încercare de a ține Galaxy Note 7 pe piață cât mai mult timp, mișcare care s-a dovedit și mai păguboasă.

Nu se știe exact de ce Samsung amână publicarea raportului făcut în urma investigațiilor, dar este posibil ca sud-coreenii să se teamă de faptul că imaginea Samsung Galaxy S8, smartphone care va fi lansat la finalul lunii februarie, ar putea avea de suferit.