Samsung Galaxy Note 7 nu ar fi explodat doar din cauza bateriei

Samsung Galaxy Note 7 nu ar fi explodat doar din cauza bateriei

Samsung Galaxy Note 7 ar fi putut să fie cel mai bun smartphone din 2016, dar s-a dovedit a fi cel mai mare fiasco din lumea tehnologiei. Partea cea mai ”amuzantă” este că încă nu știm cu exactitate ce problemă au avut telefoanele.

După ce Samsung a retras de pe piață primul lot de telefoane lansate, lumea se aștepta ca Galaxy Note 7 să nu mai aibă probleme. Cu toate că au schimbat bateriile, sud-coreenii au pus spre vânzare, pentru a doua oară, smartphone-uri explozive, apoi au luat decizia de a retrage toate telefoanele de pe piață și de a-și despăgubi clienții.

Samsung a făcut o anchetă internă pentru a afla cauzele exacte ale problemelor, dar încă nu au fost făcute publice rezultatele ei. E posibil să le vedem luna aceasta dar, până atunci, aflăm detalii venite de la surse apropiate companiei.

Cu toate că bateria a fost acuzată de provocarea exploziei, un zvon spune că raportul Samsung va demonstra că a fost vorba despre mai multe componente care se defectau din cauză că telefonul nu putea disipa căldura  cum trebuia.

Oficialii Samsung s-ar fi grăbit inițial cu diagnosticul privind bateria, într-o încercare de a ține Galaxy Note 7 pe piață cât mai mult timp, mișcare care s-a dovedit și mai păguboasă.

Nu se știe exact de ce Samsung amână publicarea raportului făcut în urma investigațiilor, dar este posibil ca sud-coreenii să se teamă de faptul că imaginea Samsung Galaxy S8, smartphone care va fi lansat la finalul lunii februarie, ar putea avea de suferit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: