17 mart. 2017 | 07:44

Rușii au început testele cu o dronă tip tanc de 20 de tone [VIDEO]

VIDEO ACTUALITATE

Departe de a fi creat prima dronă tip tanc, rușii de la concernul de armament Kalashnikov lucrează la un mastodont de 20 de tone.

Deși majoritatea războaielor recente s-au desfășurat cu ajutorul dronelor zburătoare, se pare că se fac avansuri semnificative și în domeniul tancurilor controlate de la distanță. Când vine vorba de tehnologii militare, nu ajung foarte multe informații la publicul larg, dar o companie importantă din Rusia a dezvăluit de curând planurile sale pentru o dronă tip tanc cu o greutate totală de 20 de tone. Pe lângă faptul că va fi impozantă, aceasta va fi dotată cu cele mai noi tipuri de muniție, atât de tip sol-sol, cât și sol-aer.

Primele detalii despre acest tip de tanc au fost făcute publice de Concernul Kalashnikov, aceeași companie care se va ocupa și de producția sa în masă pentru armata rusă. Nu este exclus ca produsul să fie comercializat și armatelor altor țări interesate, dar restricțiile impuse de Kremlin pe marginea acestui tip de practici sunt destul de numeroase.

În practică, nu au fost făcute încă publice detalii despre noua dronă tip tanc, dar cel mai probabil, viitorul model își va lua inspirația din BAS-01G Soratnik. Câteva teste cu vehicolul de infanterie autonom de doar 7 tone produs de aceeași companie sunt surprinse în clipul de mai sus. Acesta e dotat cu rachete anti-tanc și este capabil să se deplaseze cu o viteză maximă de 40 kilometri pe oră. Vizavi de control, pilotul nu se poate afla la o distanță mai mare de 10 kilometri, dar respectiva valoare este suficientă pentru a fi la o distanță fără riscuri de conflictul efectiv. Partea cea mai interesantă este că poate executa și o varietate foarte mare de scenarii fără intervenție umană, dar detalii despre acele posibilități nu au fost făcute publice.

Soratnink este deja disponibil pentru achiziție de ceva timp și este incredibil de puternic. Rămâne să vedem cât de capabil va fi un monstru autonom de trei ori mai mare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele