Rusia se pregătește de război nuclear și are o armură pe măsură

Rusia are o armură high-tech și asta îți arată cum se pregătește pentru un eventual război nuclear, în contextul hârjonelii între Coreea de Nord și America.

Rusia are un nou costum de luptă, care pare să fie inspirat din Star Wars. În timp ce viziunea rusească probabil nu vine cu un dispozitiv de invizibilitate, armura de înaltă tehnologie are câteva trucuri, inclusiv tehnologie rezistentă la exploziile nucleare. Costumul a fost dezvoltat de Rostec și este numit Ratnik-3.

Ultimul upgrade al armurii include un ceas de protecție împotriva exploziilor nucleare, care își păstrează caracteristicile în cazul radiațiilor și impulsurilor electromagnetice. Ceasul are și un mecanism de auto-înfășurare și funcționează sub apă. Ratnik 3 este așteptat să fie gata de utilizare până în 2022.

Printre celelalte elemente care au creat cel mai rezistent costum de luptă de până acum sunt un exoschelet alimentat, despre care se spune că le dă soldaților o putere și o rezistență sporită, un vizor care acoperă complet fața și o cască echipată cu un afișaj video heads-up (HUD). Potrivit oficialului de presă rusă Tass, ponderea echipamentului de luptă finalizat, va fi redusă cu 30% când va fi dat spre folosire pe teren.

Nu numai rușii s-au gândit să creeze un costum rezistent la un posibil război nuclear, ci și americanii, care și ei lucrează, în prezent, la un costum care să-l depășească pe Ratnok-3. Costumul, inspirat din cultura pop, a fost numit Iron Man. Armura primește upgrade-uri de tip „next-gen” și arme cu laser, ele fiind, în prezent, în desfășurare în diverse forme în lumea întreagă.

Marina Statelor Unite are sistemul de arme cu laser (LaWS) montat pe USS Ponce, o ambarcațiune de transport naval amfibiu, pentru a se apăra de bombe și rachete. De asemenea, China a dat anterior soldaților arme cu laser ca să orbească adversarii. Chiar dacă toate statele lumii se grăbesc să creeze costume și arme care mai de care mai inovatoare și de ultimă generație, poate ar trebui să ni se amintească ce ar putea face un război nuclear planetei noastre. În orice caz, să sperăm că nu se pune problema de folosirea lor.

Citește și: