Sfaturi pentru români de la liderul celei mai digitalizate țări din Europa

Sfaturi pentru români de la liderul celei mai digitalizate țări din Europa

În noiembrie, România devine gazdă pentru fostul președinte al cele mai digitalizate țări de pe continent. Contextul e numai bun, că Alba Iulia e deja conturat drept un prim oraș inteligent.

Microsoft România a anunțat că pentru ediția din 2017 a Microsoft Summit îl are invitat pe Toomas Ilves, președinte al Estoniei în perioada 2006 – 2016. El va prezenta pe scena evenimentului sfaturi și sugestii desprinse din experiența de a fi transformat țara sa în cel mai digitalizat stat din lume.

În Europa, și lume, Estonia este cunoscută drept țara în care orice operațiune este digitalizată. De la plata taxelor online la cetățenia electronică estoniană oferită la nivel global, tehnologia a devenit un liant pentru societate. Ilves va detalia și modul în care Estonia și-a adaptat infrastructura pe măsură ce digitalizarea a evoluat la nivel global.

Temele de anul acesta vor privi și mediul business despre impactul tehnologiei asupra afacerilor și creșterea performanței de business prin intermediul tehnologiei. Printre celelalte teme de discuție prezente la eveniment se numără și conceptele de „digital government“ și „sharing economy“ (economia colaborativă), teme care vor fi susținute de Toomas Ilves, respectiv April Rinne. Ultima dintre acestea e despre piața construită prin servicii ca Uber și Airbnb, care n-au pornit cu resurse, dar le-au adunat de la cei care le au și colectează un procent din încasări, pentru că pun la dispoziția prestatorilor de servicii o platformă.

April Rinne este lider al Grupului de Lucru pentru Economia Colaborativă din cadrul World Economic Forum. Acest grup de lucru analizează efectele și evoluțiile noilor modele economice aduse de epoca digitală. Evenimentul se va desfășura pe 7 noiembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: