Cum a reușit un român să fure zeci de telefoane la un concert

Cum a reușit un român să fure zeci de telefoane la un concert

Un român a ajuns celebru în publicații britanice, dar nu datorită vreunui gest nobil. El a reușit să fure 53 de telefoane la un concert și acum a fost condamnat la închisoare. 

Românul care a furat peste 50 de telefoane la un concert Royal Blood din Birmingham a fost condamnat la trei ani de închisoare. Furtul a fost pe 18 noiembrie și el a reușit să ascundă atâtea telefoane la el printr-o metodă cel puțin inedită. În Marea Britanie, bărbatul lucra în construcții.

Alin Marin, în vârstă de 22 de ani, a reușit să ascundă toate telefoanele asupra lui într-un costum de înot pe care îl purta pe sub haine. El și-a recunoscut fapta și a fost condamnat la închisoare. Românul a fost prins la scurt timp după ce a plecat de la concert. Telefoanele au fost găsite ulterior într-o parcare.

Poliția susține că el și-a plănuit destul de bine fapta. „Cele mai multe telefoane au fost furate din buzunarele pantalonilor, acolo unde cei mai mulți oameni cred că e un loc mai sigur, dar, dată fiind atmosfera dintr-un mosh pit, ei nu și-au dat seama că au fost destul de ușor furați. Este trist că masele mari de oameni la concerte sunt o adevărată mină de aur pentru hoți“, au explicat autoritățile britanice.

Telefoanele recuperate de poliție (stânga) și costumul folosit de român (dreapta).

Autoritățile recomandă să fii vigilent când participi la evenimente cu foarte mulți oameni. Nu strică, totodată, să-ți iei măsuri de siguranță, cum ar fi să activezi serviciile de localizare pe dispozitivele tale. Deși telefonul e mereu în apropierea ta, o singură clipă de neatenție este de ajuns pentru ca acesta să fie furat ori uitat într-un loc public. Pentru astfel de situații există câteva opțiuni de recuperare a telefonului. Găsești pe PLAYTECH un articol dedicat acestor soluții.

Fotografie de Alexandra E Rust via Flickr.

Citește și:
Sursa: BBC