Roboții ți-ar putea salva inima

Roboții ți-ar putea salva inima
14:59 01.02.2017

Oamenii de știință ne surprind și de această dată prin crearea unei mâneci robotizate care îți îmbracă inima pentru a ajuta-o să funcționeze, conform Wired.

Desigur, faptul că acest lucru se întamplă în sfârșit nu este surprinzător. Doctorii se folosesc deja de instrumente prin care să ajute pacientul cu probleme cardiace. Spre exemplu, în medicină se pot implanta pompe care ajută la trecerea sângelui din inimă înspre organe. Acest mecanism, deși este util, nu este însă cel mai potrivit pentru că există numeroase riscuri, precum coagularea sângelui, care conduce la alte complicații.

În orice caz, mâneca robotizată pare a fi o opțiune mai bună pentru că nu presupune inserarea unor fire în corpul pacientului, ci are pur și simplu forma unei piese de îmbrăcăminte, formată din silicon, care înconjoară inima afectată și o ajută să pompeze sângele așa cum ar face-o în mod normal.

Partea bună a acestei invenții este că medicii pot monitoriza funcționarea dispozitivului și pot regla ritmul bătăilor sale. 

Robotul inimă deține ”mușchi” din silicon care se comprimă și se răsucesc pentru a imita mișcarea inimii. Dispozitivul ne arată o nouă fațetă a roboticii. Nu trebuie să ne imaginăm și de această dată o creatură mecanizată, cu brațe și picioare, ci partea soft a roboticii ne arată cum știința avansează în așa fel încât să lucreze împreună cu corpul uman, nu să înlocuiască părți ale acestuia.

Cu toate  că invenția pe care oamenii de știință o propun de această dată se află încă în perioada de tastare pe animale, oamenii de știință intenționează în curând să treacă la o testare, mai avansată, pe oameni. Iar, vestea cea mai bună, este că inima robotică, înțeleasă în acest sens, va fi mult mai ieftină decât celelalte instrumente existente deja pe piață.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: