Cel mai simpatic robot îți va fi asistent personal în gări, spitale și aeroporturi

Cel mai simpatic robot îți va fi asistent personal în gări, spitale și aeroporturi

Dacă te afli în nevoia unui îndrumător personal, se pare că androidul dezvoltat de Softbank, pe nume Pepper, poate deveni un partener în adevăratul sens al cuvântului.

Fie că simți că ai nevoie de un partener de vorbă sau de unul care să destindă atmosfera, ca dovadă a abilității de a cânta, dansa și face trucuri, fie că ai nevoie de un ghid care să te poarte prin mall-ul prea aglomerat pentru a-ți putea găsi cele trebuincioase, Softbank dispune de un raspuns în acest sens, conform sursei Digital Trends.

Abilitățile sale nu sunt surprinzătoare dacă ținem cont de senzorii pe care îi are în dotare și de tehnologia avansată în recunoaștere facială de care dispune. Drept dovadă, Pepper poate recunoaște și înțelege emoțiile afișate de călători și poate interacționa cu succes cu aceștia.

Pentru că acest bot se deosebește prin prezența plăcută și capacitatea de a spune glume, el devine mai nou un ”angajat” full time al companiilor de aviație, spitalurilor și gărilor. Cel mai de curând, el a ajuns în aeroporturile din California și Tokio și îi ajută pe călători.

Cu toate că unii pasageri sunt neîncrezători și temători în fața lui Pepper și a altora ca el, oamenii au posibilitatea de a gusta din ceea ce tehnologia va oferi pe viitor în materie de ospitalitate. Pentru că mai nou, a dispune de o mașinărie cu trăsături umane este noul trend, multe aeroporturi dispun de această facilitate care își prezintă utilitatea prin aceea că poate direcționa traficul intens, putând oferi chiar și sfaturi de modă celor aflați în nevoie.

Se pare că tehnologia și inteligența artificială devin o bază din ce în ce mai de încredere în interacțiunea umană, iar androidul Pepper nu poate decât să confirme această ipoteză.

Autor: Ioana Bîrsan

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: