Roboții ar putea purta țesuturile înainte de a fi transferate în corpul pacienților

Roboții ar putea purta țesuturile înainte de a fi transferate în corpul pacienților

Știința și medicina au avansat până într-un punct în care putem să creștem organe, ceea ce înseamnă că momentele în care așteptai să se întrevadă un donator eligibil la orizont sunt de domeniul trecutului.

Cu toate acestea, creșterea transplantelor, prin comparație cu preluarea lor de la un donator uman, este un procedeu mult mai dificil, în special pentru că organele crescute s-ar putea rupe sub presiunea integrării lor în corpul uman.

S-ar putea ca aceste griji să fie eliminate, mulțumită cercetătorilor de la Universitatea din Oxford care vin cu un plan ingenios la această problemă presantă. Astfel, roboții pot fi din nou răspunsul îngrijorărilor noastre și, de această dată, aceștia ar putea „purta” țesuturile care vor fi mai apoi transferate pacientului în nevoie. Ideea este că mișcarea robotului și forma sa va putea ajuta la pregătirea organelor, precum grefele de piele și organele care trebuie să fie pregătite să îndure întinderi, conform Ubergizmo.

În mod natural, aceste pregătiri sunt utile pentru transplantele care necesită o bună calitate. Astfel, ai posibilitatea de a le personaliza prin modificarea anatomiei robotului în așa fel încât acesta să o imite pe cea a omului. Apelând la ceastă tehnică, poate fi redus numărul de testări pe animale în studiile clinice, dar ar putea reprezenta și un pas înspre crearea unor umanoizi bio-hibrizi, care combină țesutul real cu sistemele mecanice.

Deși nu suntem tocmai siguri că oamenii ar fi încântați de cea din urmă utilitate, mai ales pentru că amintește de filmul Terminator, descoperirea este impresionantă și poate fi folosită pe acei pacienți care suferă de arsuri de piele sau cicatrici și care au nevoie de transplant de piele. 

Deși nu avem idee dacă această descoperire va fi folosită prea curând, ea prezintă o alternativă pentru cei care au nevoie de un transplant rapid. În plus, ideea vine ca o urmare firească a progresului medical din ultima perioadă, cercetătorii reușind să crească organe în laborator.

Etichete: