A fost identificat un nou organ în corpul uman

A fost identificat un nou organ în corpul uman

Existența unui ”nou” organ aflat în corpul uman a fost confirmată, schimbând cărțile de anatomie după sute de ani.

Mezenterul, care face legătura între intestin și peretele posterior al abdomenului, a fost considerat întotdeauna un grup de structuri distincte din sistemul digestiv. Lucrurile par să stea altfel, având în vedere că oamenii de știință au determinat că mezenterul este, de fapt, o entitate coezivă, fiind vorba despre un nou organ.

Prima observație a structurii continue a mezenterului a fost făcută în 2012, prin intermediul observațiilor microscopice, iar în ultimii ani, s-a dovedit că acesta are suficiente funcții încât să fie considerat un organ, arată engadget.com.

Asta nu înseamnă neapărat că oamenii de știință știu exact tot ceea ce face mezenterul. Clasificarea sa ca organ, însă, are o importanță destul de mare. Mezenterul va trebui prezentat altfel în școli, iar manualele vor trebui rescrise pentru a reflecta noua clasificare a acestuia.

mezenter

J Calvin Coffey, de la University Hospital Limerick, din Irlanda, este primul care a făcut descoperirea legată de mezenter. Acesta spune că descrierea anatomică a acestei structuri, scrisă cu mai bine de 100 de ani în urmă, este una greșită. Coffey arată că organul nu este unul complex și fragmentat, fiind mai degrabă o structură continuă.

Având în vedere că de acum, mezenterul va fi tratat ca orice alt organ, durerile abdominale au potențialul de a fi clasificate și în funcție de acesta. Cu alte cuvinte, medicii vor investiga dacă mezenterul are vreun rol în astfel de probleme; ”dacă înțelegem funcția organului, înțelegem și funcționarea anormală”, arată Coffey, care spune că acesta este începutul unei întregi ramuri de știință a mezenterului.

Cu toate că mezenterul este, de acum, un organ, asta nu înseamnă că ceea ce avem deja în corp se va schimba.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: