Roboții ar putea deveni asistenți personali în gări, ajutând călătorii cu indicații

Roboții ar putea deveni asistenți personali în gări, ajutând călătorii cu indicații

Roboții ar putea deveni curând asistenți personali în gări, ajutând călătorii cu indicații sau chiar cu glume și discuții înainte de îmbarcarea în tren.

Deși am mai amintit în trecut de Pepper, robotul prietenos care vă putea ține de urât în aeroporturi, gări și spitale, de această dată, un nou mecanism inteligent va fi implementat în gările labirintice din Japonia, în special în Shinjuku și Tokio, unde aglomerația este cea mai mare și devine tot mai ușor să te rătăcești.

JR East, compania care operează mai multe servicii de transport cu trenul, în partea de est a Japoniei, vrea să dezvolte roboți capabili să realizeze mai multe activități, Scopul principal al armatei de roboți care vor fi găsiți pretutindeni prin gări este de a deveni ghizi pentru călătorii aflați în stațiile aglomerate ale Japoniei. Roboții care se vor deplasa cu ajutorul unui set de roți vor avea capacități lingvistice bogate și vor putea veni în ajutorul unui număr mare de turiști, indiferent de limba vorbită, scrie Digital Trends.

De asemenea, roboții vor fi prevăzuți cu un spațiu pentru bagaje, oferindu-ți posibilitatea de a circula cu mai multă ușurință, diminuând posibilitatea ca cineva să se împiedice de plasele tale prea voluminoase.

Planurile companiei includ dezvoltarea roboților care se pot ocupa de curățenia din gări și care pot realiza mai multe funcții de monitorizare și securitate, detectând comportamentul suspicios și alertând ofițerii umani în cazul detectării unor nereguli.

Nu este încă foarte clar cât timp va mai dura până ce acești roboți talentați își vor face apariția în gările din Tokio, dar având în vedere că Olimpiada se va desfășura în 2020, multe companii japoneze își vor uni eforturile pentru a îmbunătăți traficul și  infrastructura până atunci.

Un alt factor care i-ar putea motiva pe japonezi să aibă un interes pentru dezvoltarea tehnologiei robotice este numărul mare al populației îmbătrânite care are nevoie de asistență, dar și criza gravă de lucrători calificați pentru multe dintre companiile japoneze.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: