Un robot de securitate s-a sinucis aruncându-se într-o fântână

Un robot de securitate s-a sinucis aruncându-se într-o fântână

Un robot de securitate de tip Knightscope K5 și-a pierdut orice fel de răbdare și de pasiune pentru slujba lui și a decis să renunțe definitiv la viață. De nervi, el a plonjat în cea mai apropiată fântână. 

Lăsând gluma la o parte, nu se știe exact ce defecțiune a cauzat decizia drastică a roboțelului. El este dotat cu GPS, diverși senzori pe laser și camere care sunt menite pentru a monitoriza împrejurimile, deci este greu de crezut că nu a văzut apa. Robotul poate să localizeze rapid fapte contravenționale, poate identifica infractori căutați de poliție și poate și atinge o viteză de aproximativ cinci kilometri pe oră. Micul dispozitiv de securitate a intrat direct în fântâna amplasată într-o clădire de birouri din Washington DC. Acesta a fost scos ulterior din apă, însă defecțiunile sale au fost definitive. Roboțelul murise.

Oficiali din cadrul companiei Knightscope, cea care produce roboții de securitate, au declarat că vor demara o investigație în ceea ce privește sinuciderea modelului K5. Acesta nu e primul eveniment neplăcut înregistrat cu robotul Knightscope K5. Anul trecut, în 2016, un al model a dat peste un copil mic, provocându-i acestuia răni, apoi a continuat să-și vadă de treabă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

În ceea ce privește randamentul pe care robotul îl dă în legătură cu asigurarea securității, nici aici nu excelează extraordinar. El poate înregistra audio și video și își poate da seama dacă un om este căutat pentru infracțiuni. Însă cam aici se opresc capabilitățile lui de detectiv. Din ce în ce mai multe companii au început să foloseacă astfel de roboței pentru a suplini paznicii umani angajați și sistemele de supraveghere video, notează ExtremeTech.com.

Citește și:
Etichete: