Avocatul robot a anulat sute de mii de amenzi de parcare și se antrenează în domenii noi

Avocatul robot a anulat sute de mii de amenzi de parcare și se antrenează în domenii noi

Un avocat a creat un robot care poate contesta amenzile de parcare, iar acesta este mult mai bun decât s-ar fi așteptat creatorul.

Joshua Browder, acum la Stanford Unviersity, a creat un chatbot care putea contesta tichete de parcare în New York și în Londra. Robotul DoNotPay a contestat cu succes 160.000 de amenzi pentru parcare, având o rată de succes de 64%.

Browder a dezvoltat robotul și a adăugat funcții care să-i ajute pe cei care caută azil în SUA, în Marea Britanie sau în Canada. La momentul actual, robotul avocat te poate ajuta în peste 1000 de chestiuni legate de legile din SUA și din Marea Britanie.

Cei care vor să folosească robotul DoNotPay trebuie doar să își tasteze problema în bara de căutare a aplicației, iar apoi să verifice linkurile cu materiale relevante. După ce navighezi prin diversele opțiuni, chatbotul te întreabă diverse întrebări și creează o scrisoare sau alte documente legale.

Robotul te poate ajuta să scrii scrisori sau să completezi documente pentru cereri de concediu prenatal, pentru dispute cu chiriașii sau pentru cereri de accesare a banilor dintr-o asigurare.

Browder nu a acceptat finanțări din exterior pentru a ține chatbotul în viață, însă monetizarea sistemului este în plan, pentru viitor. Acesta nu s-a hotărât, deocamdată, cum va proceda pentru asta, dar se gândește la un anumit fel de sponsorizări: un dealer de mașini ar putea sponsoriza un astfel de bot pentru tichete de parcare într-un anumit oraș.

Până la acest moment, primul robot avocat din lume a anulat peste 375.000 de amenzi de parcare și i-a ajutat pe clienți să economisească aproximativ 9,3 milioane de dolari, scrie engadget.com.

Etichete: