Acest robot a fost creat special pentru a extrage veninul scorpionilor

Acest robot a fost creat special pentru a extrage veninul scorpionilor

Lista slujbelor pe care roboții le-ar putea fura de la oameni crește din ce în ce mai mult. Lucrători în fabrică, fermieri, taximetriști, constructori, paznici, chirurgi. Toți se confruntă cu perspectiva de a-și vedea slujbele furate de către mașinării. Ei bine, acum mai putem adăuga o breaslă pe lista celor care vor fi automatizate. Mulgerea scorpionilor.

O echipă de ingineri din Maroc au dezvoltat un dispozitiv robotic a cărui slujbă este să extragă veninul din scorpioni fără să mai existe niciun pericol pentru oamenii care ar trebui să facă asta manual. ”Mulgerea scorpionilor de venin implică foarte multe riscuri pentru oamenii care se ocupă cu așa ceva. Ei pot fi înțepați mortal de câtre aceștia sau se pot electrocuta cu stimulatorii electrici folosiți pentru a extrage veninul”, spune șeful exhipei de cercetători marocani.

Echipa de oameni de știință a construit un dispozitiv foarte ușor, portabil, care extrage veninul din scorpioni. Acesta se atașează la coada lor și induce mici impulsuri electrice care au rolul de a enerva animalul nevertebrat. Toate aceste lucruri ar trebui să ajute la reducerea drastică a riscurilor pemntru lucrătorii umani. Chiar dacă poate suna puțin crud, acest procedeu este chiar mai uman decât cele folosite până acum. Ele implicau chiar și tăierea manuală a glandei veninoase din abdomenul scorpionilor.

Dispozitivul mai dispune și de un ecran cu leduri și poate fi programat să se adapteze și să se plieze pe fiecare specie de scorpion în parte. Asta înseamnă că se pot crea profiluri personalizate în funcție de ce necesită situația în cauză. Mașinăria poate fi mânuită și prin telecomandă pentru a recupera veninul din scorpion, notează Techradar.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: