Recenziile false invadează cele mai populare aplicații din Google Play

Recenziile false invadează cele mai populare aplicații din Google Play

Google se confruntă cu o nouă problemă, iar de această dată recenziile false la aplicațiile din Google Play sunt cele care-i pun bețe în roate companiei.

Google ne aduce în față o nouă problemă, care nu face decât să ne trezească neîncrederea în mediul online. Când vine vorba de descărcarea aplicațiilor, feedback-ul oferit de utilizatori nu mai este atât de relevant, mai ales dacă acesta poate fi fals și denaturează realitatea faptelor. Iar de această derulare a evenimentelor o parte din responsabilitate o poartă boții care inundă cele mai populare aplicații cu feedback fals pozitiv, conform Digital Trends.

Această problemă a apărut prima dată la mijlocul lunii martie, când s-a descoperit că WhatsApp a primit numeroase comentarii suspicioase și laude prin care se menționa cât de „distractivă” și „amuzantă” este aplicația. Ceea ce aveau în comun toate aceste recenzii este că erau scrise foarte prost și ofereau mereu referințe la alte jocuri. Acum, se pare că și alte aplicații care au parte de popularitate sunt invadate cu spam-uri de acest gen și amintim aici de Facebook Messenger, Google Chrome, Gmail și Firefox.

În mod total nesurprinzător, toate aceste recenzii aveau cinci stele, însă ceva mai recent boții au devenit ceva mai buni în a masca atacurile și au început să ofere, ocazional, și recenzii de patru stele.

Unii specialiști speculează că atacul boților asupra aplicațiilor populare ar putea fi o strategie de a oferi o ultimă fărâmă de legitimitate boților care sunt plătiți să ofere recenzii pozitive acestor programe.

Google nu a adresat încă această problemă, dar cu siguranță nu o va întâmpina cu brațele deschise, mai ales pentru că în octombrie 2016 a încercat să rezolve o problemă asemănătoare, pedepsindu-i pe cei care beneficiau de pe urma recenziilor plătite. Google limita vizibilitatea acestor aplicații pe platformă, dar a trecut și la amenințări mai serioase, anunțând închiderea unor conturi în cazul în care se repetau aceste „infracțiuni”.

Citește și: