Jucătorii acestui joc pot găsi căi prin care să apere lumea de roboții ultraperformanți

Jucătorii acestui joc pot găsi căi prin care să apere lumea de roboții ultraperformanți

Jocurile video au o utilitate tot mai mare și încep să fie folosite tot mai des în scop științific, militar, medical, iar jucătorii au acum o scuză.

Data viitoare când cineva îți sugerează că jocurile video nu au o aplicabilitate în lumea reală, le poți spune pe șleau că abilitățile jucătorilor au fost cele care au asistat Forțele Navale ale Statelor Unite (U.S.Navy), conform Digital Trends. Marina militară a făcut apelul la participanți care să se joace Maritime Singularity MMOWGLI- un joc de lupte online la care se pot conecta mai mulți utilizatori deodată.

Singularitatea tehnologică presupune că atunci când superinteligența artificială va fi inventată, ea va cauza o reacție în lanț care va schimba definitiv societatea umană, și nu neapărat în bine. Spre exemplu, una dintre ipoteze susține că mașinăriile vor fi atât de performante încât vor putea progresa pe cont propriu, fără ajutor uman, depășind cunoștințele și capacitățile noastre.

Marina militară caută modalități și strategii de care să se folosească într-o situație de acest gen. Din acest motiv, ei consideră că jucătorii sunt ideali pentru rezolvarea de probleme și că ajutorul lor este binevenit într-o problemă de o asemenea amploare.

Problema nu e dacă vom ajunge la singularitate, ci când. Tehnologia a atins deja un punct major în dezvoltarea sa, iar pentru soluționarea problemelor ulterioare (pe care ea le-ar putea aduce cu sine) este necesar apelul la oameni din mai multe straturi sociale și domenii de activitate.

În jocul propus de Forțele Navale ale SUA, participanții trebuie să caute oportunități noi și căi de rezolvare, încercând mai multe scenarii posibile prin care să rezolve problemele care apar într-o lume în care progresul tehnico-științific va fi ultrarapid. Dacă interesul creatorilor în singularitate nu vi se pare deja ceva scos din filmele science-fiction, descrierea scurtă a Maritime Singularity MMOWGLI sigur ne trimite cu gândul la așa ceva: „Un val major de schimbare se apropie cu rapiditate de forțele navale de astăzi. Putem să călătorim odată cu acesta și să ne folosim de energia pe care ne-o oferă, sau putem să ne lăsăm zdrobiți de acesta. Care este natura acestei schimbări? SINGULARITATEA. Putem vedea SINGULARITATEA la orizont. Ceea ce nu vedem, ÎNCĂ, este ceea ce se află deasupra orizontului. Iar aici este intervenția ta.”

Te poți înscrie de acum să participi la acest joc creat de forțele navale ale SUA, iar înscrierile se vor desfășura până la data de 27 martie.