21 iul. 2017 | 15:28

Razer lucrează la un smartphone dedicat gamerilor

ACTUALITATE
Razer lucrează la un smartphone dedicat gamerilor

Zvonurile din ultima perioadă în ceea ce privește un nou produs Razer duc către ceva interesant. Compania ar lucra la un nou tip de smartphone, unul dedicat gamerilor. Acesta ar fi primul telefon lansat de compania americană.

Noul smartphone este realizat special pentru gamerii hardcore și vine ca o schimbare de direcție surprinzătoare pentru Razer. Acest pas este făcut pe fondul achiziției din ianuarie a Nexbit Systems, un startup de telefonie mobilă. Dezvoltarea noului terminal va fi finanțată de o companie din Hong Kong. Chiar dacă se cunosc deja mai multe detalii, nu se știe încă data lansării.

Razer este recunoscută pentru perifericele de gaming pe care le produce și pentru laptopurile premium, unele dintre cele mai performante de pe piață.

Pe lângă periferice și laptopuri, Razer a mai fost implicată de-a lungul vremii și în industria wearables, însă nu a avut parte de un succes răsunător. În spatele ideii pentru smartphone se află tentativa de unificare a tututror gamerilor din lume, care ar fi astfel mult mai tentați să aleagă un terminal Razer, din pură pasiune pentru produsele companiei americane, notează publicația DigitalTrends.

Razer pare să se alinieze trendului în creștere de pe piața gamingului mobil. Producătorul ar putea da în mod accidental peste o comunitate care abia așteaptă să se interconecteze. Oameni care împărtășesc aceeași pasiune centrală și care să apeleze cu încredere la un eventual produs realizat special pentru ei. Un smartphone care să fie în același timp un telefon excelent cât și o platformă puternică pentru jocuri nu pare chiar o ideea atât de rea.