Radiațiile de la Fukushima îngrijorează prin nivelurile atinse

Radiațiile de la Fukushima îngrijorează prin nivelurile atinse

Au trecut mai bine de șase ani de la dezastrul nuclear de la Fukushima, iar nivelul de radiații de aici trece din nou de pragurile sigure.

Compania Tepco, ce activează în domeniul furnizării de energie electrică, a trimis un robot dotat cu camere video în interiorul reactorului de la Fukushima. Acesta a transmis imagini ce surprind o gaură de câțiva metri lățime în vasul de presiune al reactorului și există posibilitatea ca uraniul să fi condus la această deteriorare.

„Este posibil să se fi topit și să fi produs o gaură în izolație containereului, dar, în acest stadiu, este doar o ipoteză”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Tepco, citată de engadget.com.

Compania Tepco și ceilalți parteneri nu au reușit să localizeze combustibilul expus din reactorul de la Fukushima. Până acum, nivelul radiațiilor a făcut imposibilă apropierea roboților de sursa problemei, pentru ca aceștia să poată evalua pagubele. Cinci roboți au fost trimiși în reactor, dar niciunul nu a mai putut fi recuperat de acolo.

Până de curând, combustibilul radiactiv din interiorul reactorului de la Fukushima se află în vasul de presiune. Cu toate acestea, dacă a pătruns în vasul de reținere mai mare, situația ar putea fi și mai gravă. Autoritățile încearcă să găsească un plan pentru eliminarea combustibilului până în 2018, dar recenta descoperire s-ar putea să întârzie această acțiune.

Află cât de periculoase sunt radiațiile de la Fukushima și ce efecte au

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: